ALGER: Det er VG som i ettermiddag melder at den fjerde av de fem savnede nordmennene er identifisert. Statoil har bekreftet dødsfallet.

– Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om at Alf Vik er bekreftet død. Vi opplever tunge dager i Statoil. Fire av våre respekterte og kjære kollegaer er ikke lenger blant oss. Et selskap i sorg har sine tanker hos familiene som har mistet sine nærmeste, hos venner og kolleger. Samtidig føler vi med familien som fremdeles venter på endelig beskjed, og deler deres uro og uvisshet, sier konsernsjef Helge Lund til Statoil sine egne nettsider.

Etterlater seg tre barn og kone

Vik kom opprinnelig fra Austrheim kommune i Hordaland. I Grimstad etterlater Vik seg kone og tre barn.

Hans Antonsen Foto: Arkivfoto

— Dette er et budskap vi mottar med sorg. Det har vært en stigende frykt for at det var dette som skulle bli utfallet og nå er det bekreftet. Da er vi først og fremst opptatt av familien som har mistet en far til tre barn og en som har mistet sin ektefalle, og de mange som har mistet en nær venn, sier ordfører i Grimstad, Hans Antonsen, til Fædrelandsvennen.Det var en sorgtung ordfører som bekreftet tapet Grimstad by er påført.

- Vi forsøker og vil fortsatt forsøke å støtte opp så godt vi kan om en familie som er i en forferdelig situasjon. Denne terroraksjonen har rystet en hel verden og vi som lokalsamfunn kommer ekstra nært når vi mister en av våre nære, sier Antonsen.

Fire nordmenn bekreftet drept

Fra før er Hans M. Bjone (55), Tore Bech (58) og Thomas Snekkevik (35) er nordmennene som allerede er bekreftet drept i terrorangrepet. Ytterligere én nordmann er savnet.

Til NTB sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil at det ikke er klart når de døde nordmennene vil bli fløyet hjem til Norge. Det er heller ikke planlagt noen minnestund for de drepte.s