— Jeg kjente det rykket i kroppen da jeg leste i Fædrelandsvennen at rektor hadde tatt ned plakaten med de ti bud. Den må selvsagt opp igjen, sier Anders Jørgensen.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Han har barn på Øyslebø Oppvekstssenter i Marnardal. Her har det hengt en plakatmed de ti bud i bortimot 30 år i klasserommet til 5. klasse.

Fikk klage

Etter en klage fra en tilfeldig besøkende ba fylkesmannen om en forklaring fra skolen. Fylkesmannen kom så til at plakaten kunne henge fordi den ikke var forkynnende, men likevel tok rektor Karen Martinussen ned plakaten for å ikke skape mer debatt.

Anders Jørgensen vil ha tilbake de ti bud på skolen. Foto: Privat

Men debatt blir det likevel. Jørgensen har etablert en underskriftslistepå nettet for å få plakaten opp igjen.

— Jeg reagerer på at en tilfeldig person kan få ned en plakat på en skole vedkommende ikke har noe med. Hva med å heller henge opp Kardemommeloven ved siden av de ti bud for å få mer balanse, spør Jørgensen.

Vil bestemme selv

Torsdag formiddag har det kommet 35 underskrifter - de aller fleste fra Marnardal. Og et par kommentarer følger også. Her står det blant annet:

«Vi lar oss ikke kommandere av tilfeldige besøkende på skolen vår!». Og: «Vi i vår kommune vil SELV bestemme slikt. Ingen tilfeldig besøkende bør kunne få gjøre slike endringer».