— Med Sakura Hauge i mål og Lunde-Borgersen på banen bør Vipers nå ta medalje, sier TV2s håndballekspert Bent Svele uten å nøle.

— Dette betyr veldig mye for Vipers. De får en lederfigur, og en spiller med et ekstremt høyt toppnivå. Og med det mannskapet de er i ferd med å sette sammen, tror jeg hun blir en viktig brikke som kan gjøre dem til et topp tre-lag allerede kommende sesong, sier Frode Scheie - også TV2-profil.

Seks nye spillere

Tirsdag kveld presis klokka 18.30 signerte Lunde-Borgersen en ettårskontrakt med fjorårets tabellåtter - og satte dermed sluttstrek for Vipers' intensive spillerjakt som endte i hele seks nye spillere: Sveitsiske Karin Weigelt, hollenderne Lynn Knippenborg og Annick Lipman, Tonje H. Refsnes fra Randesund, Sakura Hauge fra Tertnes - og Lunde-Borgersen, som gjør comeback etter fødsel.

I tillegg har klubben hentet den høyprofilerte treneren Gunnar Pettersen. Og sammen med de gjenværende spillerne, lukter det altså medalje av dette, skal vi tro Svele.— Husk at Byåsen har mistet mange spillere, Tertnes har mistet en del og med Kikki faller brikkene på plass i forhold til å sette forsvaret foran Sakura. En motivert Kikki er eliteseriens beste spiller, og hun går ikke løs på dette uten å være motivert. Nå kommer de til å sette et forsvar som slipper inn få mål, de kommer til å score mange i kontra og de har spillere som kan avgjøre kamper, sier Svele.

- Tenker likt som Pettersen

Selv legger ikke Lunde-Borgersen skjul på at det var et vanskelig valg.

— Men det virker veldig bra med Gunnar, de nye spillerne og de vi har fra før. Og så har jeg veldig lyst til å spille håndball igjen, sier 34-åringen med sønnen Milian i armene.

Det er bare drøyt tre måneder siden han kom til verden, og dette comebacket blir hennes andre etter fødsel. Derfor har hun fått en «frihet» i kontrakten.

— Jeg har ikke stilt mange krav, men jeg har fått mulighet til å trene noe fysisk på egenhånd, sier den merritterte håndballstjernen.

— Hva har Gunnar Pettersens inntreden i Vipers hatt å si for din avgjørelse?

— Jeg synes vi tenker ganske likt. Han er nøye og presis, og slik ønsker jeg også å jobbe.

— Hvorfor har du bare skrevet ettårskontrakt?

— Fordi jeg har vært litt i tvil om hvordan det vil fungere, og litt fordi familien skal få ha en vanlig hverdag. Når det er sagt, får jeg brukt mye tid med de små på dagtid, så dette skal vi klare.

- Ikke tenkt på landslaget

— Legger du opp om ett år?

— Slike utsagn slår alltid tilbake på en. Jeg har ingen plan om legge opp - slik jeg aldri har hatt, sier hun kryptisk

— Åpner du for landslagsspill igjen?

— Det har jeg ikke tenkt noen ting på.

Uttalelsen faller likevel i god jord hos Peder Langfeldt, sportslig leder i Vipers.

— Den uttalelsen viser at hun også holder landslaget åpent, mener han.

Han mener ikke klubben gambler med den nybakte tobarnsmoren.

— Kikki har levd håndballivet lenge, og vet hva som kreves for å komme tilbake. Hun kommer til å vise at hun er en av de beste spillerne, sier Langfeldt.

- Jeg håper hun blir et lokomotiv

Vipers-trener Gunnar Pettersen har høye forventninger til Kristine Lunde-Borgersen. - Jeg håper hun blir et lokomotiv i gruppa, både verbalt og gjennom handlinger kan vise hva som skal til, sier Pettersen.

Han mener særlig rutinen til 34-åringen blir viktig.

— Vi har ingen andre på hennes alder, og generelt består norsk damehåndball av unge spillere. Det er viktig å ha etablerte spillere med mye erfaring, spesielt fra landslaget. Kristine blir en lederskikkelse. Vi er veldig glade for at hun er motivert for å satse, sier Vipers-treneren.

— Er du sikker på at hun blir så god som du tror?

— Man kan aldri være hundre prosent sikker, men hun klarte det sist, og det virker som hun er veldig innstilt på at hun vil gjøre det som skal til. Men jeg vet at hun har en stor jobb foran seg, sier Pettersen.

- I rute økonomisk

Daglig leder Terje Marcussen er ikke redd for at alle de nye signeringene skal strupe budsjettet.

— Vi manøvrerer ut fra et inntektsbudsjett som vi føler vi er i rute med. Prognosen tilsier at vi er i rute - med mindre det skjer noe veldig radikalt, sier Marcussen.

— Har Lunde-Borgersen kostet Vipers dyrt?

— Nei, men vi har laget et system som skal være rettferdig ut fra kvaliteten på spilleren, og i denne «låmma» mener vi løsningen er rettferdig, sier Marcussen - som forteller at det ikke blir flere signeringer nå som Lunde-Borgersen er i boks.

— Vi har ikke anledning til å hente flere nå, sier han.

— Det måtte i så fall være hvis det tilfeldigvis dukker opp noen interessante spillere, som for eksempel gode håndballspillere som skal studere her, sier Langfeldt.