— Det virker litt som hun graver sin egen grav. Hun har dratt dette altfor langt, sier Siv Emilie Løvvold.

Hun har i flere år vært en av Malin Berås største konkurrenter innenfor montéløp.

Kristine Kvasnes og Siv Emilie Løvvold har ingen sympati for sin tidligere konkurrent, Malin Berås. Her er duoen etter søndagens montéløp på Sørlandets Travpark. Foto: Herman Folvik

På tekstmeldinger, som Fædrelandsvennen har fått tilgang til, viser det seg at Løvvold uttrykte støtte til Berås like etter nyheten om spillavtalen med Leo Vegas ble kjent. Nå har tydeligvis pipen fått en annen lyd. Til Berås store overraskelse.

— Det er spesielt. Hun er dobbeltmoralsk. Jeg synes det er litt trist hvis hun sier noe annet til media enn til meg. Enten så sier du noe og står for det, eller så holder du kjeft, svarer Berås tilbake mot Løvvold når hun blir konfrontert med saken.

Løvvold har ingen stor mening om å bli kalt dobbeltmoralsk.

— Det må hun velge selv. Jeg liker ikke å bli kalt dobbeltmoralsk, men hun må velge.

Les også:

Les også:

— «Dramaqueen»

Løvvold synes Berås fremstår som en «dramaqueen», og blir provosert av oppstyret.

— Det har blitt altfor mye drama. Jeg er redd hun bare blir brukt i denne saken, sier Løvvold, som får støtte av en annen konkurrent, Kristine Kvasnes.

Hun sier hun ikke har satt seg så godt inn i saken, men opplever spillselskapet Leo Vegas som den store vinneren i oppstyret.

— De er heldige som får all den reklamen. Jeg synes ikke det virker som det er hest Malin lever for. Jeg er spent på om hun har kontroll, sier Kvasnes.

Berås sier hun har kontroll, men hun vil ikke si noe om beløp i avtalen med det Malta-baserte spilleselskapet. Uansett er det tydelig at det er en god avtale, siden hun setter hobbyen til side.

— Jeg vil ikke kommentere tall, men avtalen er så god at jeg måtte si ja. Jeg hadde vært hjernedød om jeg takket nei.

Se forrige ukes #fvnsport:

Berås anklager Løvvold

Berås svarer slik på anklagen fra den tidligere konkurrenten Løvvold:

— Vi har alltid hatt en god dialog, så dette er spesielt. Løvvold har vurdert å søke lisens i Sverige selv.

Informasjonen fra Berås stemmer med det Løvvold skriver i en tekstmelding til Berås. Videre i samtalen råder Berås' tidligere konkurrent Løvvold til å ta ut svensk lisens, og mener at Det Norske Travselskap ikke fortjener henne. Løvvold selv sier at det ikke var noe hun vurderte seriøst.

— Jeg vurderte knapt svensk lisens, men det var før jeg fikk min nye stallmannslisens. Da jeg sendte disse tekstmeldingene, var saken helt fersk. Malin har siden dratt den så langt at jeg har mistet sympatien, sier Løvvold.

Berås får heller ikke støtte fra de øvrige i hestemiljøet. Både kusker, tilskuere og arrangører mener Berås burde takket nei til Leo Vegas.

Lillesøster og tredjemann under søndagens montéløp, Madelen Berås, ønsker ikke å kommentere saken.