ARENDAL: — Dette kunne endt mye verre for ham som tyvlånte bilen, konstaterer etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon.

Klokken 06.07 søndag morgen ble det meldt om at bil var funnet på et jorde ved Løddesøl med store materielle skader. Bilen lå på taket, sjåføren hadde forsvunnet fra området og politiet fryktet at vedkommende hadde alvorlige skader etter bilvelten. I 15-tiden søndag ble sjåføren funnet på en adresse i Froland, og med fortsatt glasskår fra frontruta i hodebunnen ble mannen kjørt til legevakt for sjekk og blodprøver.

Promillekjøring

— Sjåføren har erkjent å ha drukket alkohol lørdag kveld. Vi har avhørt ham i dag, mandag formiddag, og han har erkjent å ha tyvlånt bilen. Han er anmeldt av bileier for å ha stjålet kjøretøyet, og nå avventer vi svaret av blodprøvene, forteller Reisersølmoen.

Sønnen til bileieren har hittil disponert Nissan-bilen, og han var på samme fest som kompisen fra Froland natt til søndag. Frolendingen, som er i begynnelsen av 20-årene og en tidligere kjenning av politiet, kjørte av gårde fra festen med kompisens nøkkel i bilen.

Rundkast i 80-sonen

— Han fortalte oss at han hadde en fart på rundt 80 kilometer i timen da han mistet kontrollen og bilen havnet på taket. Det var et heftig rundkast, og som nevnt kunne dette gått mye verre for sjåføren, understreker Reiersølmoen.

Det er 80-sone på veien der mannen mistet kontrollen.