Ifølge sekretær Harald Endresen er det rapportert inn2100 laks og 300 sjøørret til en samlet vekt på seks tonn. Det er det høyeste fangsttallet siden 2010. Da det ble tatt 3000 laks i Otra.

Snittvekten på laksen som er tatt er 2,7 kg. Ifølge Scanatura er den største laksen som ble tatt på 12,5 kilo. Den ble fisket av Per Jørgensen, med flue i sone 5B rød, 4. august. Dansken innehar rekorden i elva med en laks på 17,5 kilo tatt i 2010. ## Feilvandring

Ifølge Harald Endresen kan det se ut til at snittvekten er lavere når det er tørre somre enn når det er mer nedbør. Det kan dermed tyde på at det er økt grad av feilvandring mellom sørlandselvene når det er lite vannføring om sommeren.

Endresen mener at fangststatistikken tyder på at feilvandringen til Otra er større enn det som er naturlig, og at det derfor vil ta lang tid å reetablere en egen laksebestand i Otra. Han konstaterer likevel at Otra er etablert som en stabilt god lakseelv til glede for mange laksefiskere.

Tilreisende

Det har vært 1057 fiskere i Otra denne sesongen. 327 er tilreisende, hvorav 124 er fra Danmark.Dette er relativt likt med tidligere år.

39 prosent av fiskerne har fått laks, som er en økning fra i fjor.