I mars avdekket Arbeidstilsynet flere kritikkverdige forhold ved legevaktens lokaler i Kristiansand, og hvordan de er for dårlig tilrettelagt for de ansatte. Dette er kritikk som kommer i tillegg den legevaktslegen nå har kommet med overfor fylkeslegen.

Arbeidstilsynet avdekket blant annet ble antibiotika blandet på spiserommet, i mangel av andre rom. Det utgjør en fare for at helsepersonellet kan få i seg støv fra medisinen.

Les mer:

Dessuten er inneklima og lydforhold i resepsjonen for dårlig, garderobene er for små og det er ikke egne dusjer for menn og kvinner. Helsepersonellet utsettes for smittefare, men det fins ikke hensiktsmessig tilgang på dusj.

— Hvilken betydning har disse forholdene for pasientene?

— Vårt ansvar er å føre tilsyn med at arbeidsforholdene ergode for de ansatte. Samtidig er det slik at ansattes arbeidsmiljø også vil kunne innvirkepå pasientbehandlingen, sier seniorinspektør Eldri Kirkesola vedArbeidstilsynet.

Les mer:

Utsettelse

I et brev til kommunen 24. juni gav Arbeidstilsynet frist til 1. oktober på å komme med vedtak om hva som skal gjøres. Kommunen har imidlertid søkt om, og fått innvilget utsettelse av fristen til 31/12 2014. Hvis ikke kommunen da har vedtatt ombygging og utbedring av forholdene, kan arbeidstilsynet ilegge tvangsmulkt, eller stenge virksomheten helt eller delvis inntil påleggene er oppfylt.