— Jeg er ingen ordførerkandidat, men på lista kan jeg stå. Hvis jeg skulle komme inn, er det mye som kan være interessant å være med på, for eksempel kommunereformen, sier Inger Skeie Hansen som gikk ut av bystyret i 2011. Nominasjonskomiteen i Høyre har nå sendt ut forslag til hvem som bør stå på partiets liste til neste års kommunevalg.

På lista står også Mette Roth og Harald Furre som begge ønsker å bli ordfører i Kristiansand.

Nye navn

Også Kristin Wallevik, direktør i Agderforskning og datter av tidligere ordfører Bjørg Wallevik kan komme inn i bystyret. Trebarnsmoren har ikke tidligere hatt noen politiske verv.

Direktør i Agderforskning, Kristin Wallevik, kan bli med i Høyres gruppe i bystyret neste år. Hun er datter av Bjørg Wallevik som var ordfører i Kristiansand fra 1991-2003. Foto: Sondre Steen Holvik

— Jeg har lenge hatt lyst til å engasjere meg politisk, og nå var timingen rett. Derfor har jeg sagt meg villig til å stå på lista. Men det er nominasjonskomiteen og ikke minst velgerne som skal avgjøre, sier Wallevik.

— Hva blir viktige saker for deg?

— For meg er hele utdanningsløpet viktig.I tillegg vil næringsutvikling og kultur være sentralt.

— Hvilke politiske ambisjoner har du?

— Det har jeg ingen kommentarer til. Det er nominasjonsmøtet og velgerne som skal avgjøre.

Les også:

Ordfører

Lista som nå er sendt ut er ikke prioritert. Medlemmene skal først si sin mening om navnene. I løpet av oktober vil så nominasjonskomiteen i Høyre sende ut forslag til hvem de vil ha som ordfører.

Det står fortsatt mellom dagens leder i oppvekststyret, Mette Roth, og Harald Furre som er daglig leder i Oxford Research og som var gruppeleder for Høyre i to perioder på 90-tallet.

Les også:

Uansett hvem nominasjonen velger av disse to, kan altså medlemmer forslå den andre kandidaten når den endelige beslutningen skal tas på nominasjonsmøtet.

— Jeg har ingen formening om hvor vidt det vil skje, men det vil uansett være partidemokrati på sitt beste. Så det har jeg et helt avslappet forhold til, sier Per Sigurd Sørensen, leder av nominasjonskomiteen.

De har bedt medlemmene om å si hvem de ønsker å ha på de øverste plassene.

Les også:

— Det vil gi oss en pekepinn om hvordan stemningen er i partiet og vil hjelpe oss å rangere navnene, sier Sørensen.

Videre

Ti av dagens medlemmer i Høyres gruppe har sagt ja til fortsatt å stå på lista: Hans Otto Lund (gruppeleder), Mette Roth, Helene Knudsen, Odd Nordmo, Gordon Fuglestad, Pål Harv, Renate Hægeland, Alan Ahmadi, Wenche Tronstad og Toril Pedersen.

Dagens gruppeleder, Hans Otto Lund, er ikke sikker på om han får fortsette.

— Når det gjelder gruppeleder, er det tradisjon i Høyre for at den som kommer på andre plass på lista blir valgt. Så det er det opp til nominasjonsmøtet å avgjøre.

— Tror du at det blir stor kamp om jobben?

- Det vil jeg tro at det blir, for det er en krevende men interessant jobb.

— Hvordan anser du dine egne sjanser for å kunne fortsette?

— Jeg har sagt at det er ikke min første prioritet, men om gruppa ønsker det, er jeg åpen for å vurdere det.