Pound vil ta «drittsekkene»

München (NTB-AFP): Torsdag legger WADAs uavhengige kommisjon fram annen del av sin rapport om doping i friidretten. Kommisjonens leder Dick Pound lover mer sprengstoff.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Det kommer til å være en «wow»-faktor. Folk kommer til å spørre hvordan noe slikt kunne skje. Det er et fullstendig svik fra folkene som leder idretten, har han sagt.

Ledelsen i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), med president Sebastian Coe i spissen, har grunn til å frykte det som kommer fram når Pound holder pressekonferanse i München.

I et intervju med London-avisen Times, som med sine avsløringer bidro til at kommisjonen ble nedsatt, sier canadieren at korrupsjonen som avdekkes i IAAF er enda mer sjokkerende enn den som har kastet Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ut i krise.

— Med svært få unntak har jeg ikke opplevd at presidenter i internasjonale særforbund har vært så involvert i korrupsjon. Det handler ikke bare om å spre penger omkring, som FIFA-guttene, sier Pound.

— På et vis er dette verre. Dette handler om å påvirke utfallet av konkurransene, om idrettens integritet. Vi har fått se hvordan noen drittsekker har operert. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sport