Samtidig ble det bestemt å ta ut tiltale og at det skal berammes en rettssak.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

— Det var jo ingen stor overraskelse, men likevel sterkt frustrerende at våre synspunkter ikke ble hørt på i det hele tatt. Det gjelder spesielt at ecuadoriansk politiet ikke har løftet en finger for å få tak i bakmennene i saken og finne noe som kan tale for hennes fordel, sier kvinnens norske advokat Nils Grønås.

Godtok bevis

Det var altså rettsmøte i hovedstaden Quito torsdag ettermiddag norsk tid. I tillegg til den ecuadorianske advokaten Oswaldo Trujillo Santillan var det også en tolk til stede. Dommeren godtok at bevisene som politiet la fram var gode nok.

Med dette blir hun fortsatt sittende i samme fengsel. Hun blir ikke flyttet til noe annet sted selv om det hun nå sitter i er varetektsfengsel.— Det er folk som har sittet der i 3-4 år uten dom, påpeker Grønås.

Vil klage

Grønås forteller at de nå vil klage avgjørelsen om videre fengsling med bakgrunn i at saken overhodet ikke er etterforsket i Ecuador ut over beslaget av kvinnens koffert.

— For eksempel er hennes PC ikke undersøkt. Jeg har sett korrespondansen hun har hatt med bakmennene i saken som med all tydelighet forteller hvor proffe de har vært i å få henne både til å betale penger og planlegging av smuglingen, sier Grønås.

Sliter

Han har snakket med henne flere ganger, og hun har det fortsatt svært vanskelig i fengslet. Hun sliter med anfall i forbindelse med astma og har også problemer med å ta til seg næring.

— Hvor lang tid det tar å få dato for en rettssak, er uvisst nå, sier Grønås.