Utdelingen fant sted i hovedstaden onsdag formiddag.

— Da vi først mottok brevet om at vi skulle få en pris trodde jeg det var snakk om en statuett eller noe slikt. Da jeg innså at det var snakk om 300.000 kroner ble jeg kjempeoverrasket, sier Austegard, som tok imot prisen på vegne av stiftelsen. Prisen som ble utdelt er Stiftelsen UNIs erkjentlighetspris, som deles ut en gang i året, såfremt det er verdige kandidater.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

- For innsatsen

— Stine Sofies Stiftelse har stått på utrettelig i flere år for voldsutsatte barn, og er også i gang med planer om å bygge et senter for dette formålet. De tildeles prisen for den store innsatsen de har lagt ned i sitt arbeid, sier styremedlem i UNI, Eli Løite.

Austegard er veldig takknemlig for anerkjennelsen.— Vi setter pris på alt vi får, men vi setter jo stor pris på pengebeløpet. Dette gir oss et økonomisk løft, som er ekstra viktig nå som vi har store prosjekter på gang. Pengene øremerkes til byggingen av vårt senter. Det er flott å bli anerkjent på denne måten, det viser at vi er en stiftelse som får ting til, sier hun.

Statsbudsjettet

De håper også å få støtte fra statsbudsjettet.

— Vi hadde et møte med politikere i Oslo i juni om å etablere et eget punkt om støtte for livsgledetilbud til barn, som er med i det nye budsjettet. Det håper vi at vi også kan få støtte av, sier Austegard.