Her passerer løperne Otterdalsparken under Sommerløpet. Foto: Kjartan Bjelland
Målseilet i Markens måtte dukke under for vinden under Sommerløpet. Foto: Kjartan Bjelland
Det var tjukt med folk i løypa til tross for ruskeværet lørdag. Foto: Kjartan Bjelland

— Jeg er veldig fornøyd, og vi har levert det som var mulig for oss å levere, sier Finn Kollstad etter at både halvmaraton, barneløp og ti kilometer var overstått.

Igjen sto en våt, men godt fornøyd løpsleder. Himmelen åpnet seg etter hvert skikkelig, og det ble til slutt så sterk vind at man måtte holde fast teltene på Torvet fra ikke å blåse ned.

Kraftig vind og regn

— Det har nok vært en tøff dag for funksjonærene rundt i løypa mer enn for løperne. Men jeg har ikke fått en sur mine, sier han.

Før tikilometeren skulle settes i gang hadde det regnet og blåst kraftig i flere timer. Når da over tusen deltakere hadde felles dans som oppvarming, ble det litt av et syn i regnværet i Markens.

— Jeg tror folk til slutt ga litt blaffen i været. Så på mange måter har det blitt den festen vi hadde håpet på, selv om det ikke akkurat var drømmevær, sier Kollstad.

- Ikke sett løp med like dårlig vær

Sponsorbannere på gjerder måtte fjernes for at gjerdene ikke skulle falle, og til slutt blåste målseilet i Markens gate ned. Jack Waitz, som har vært med på slike løp i flere tiår, sa følgende fra speakerplass:

— Jeg tror ikke jeg har sett løp som har hatt like dårlig vær som dette.

Sportslig sett ble det et godt Sommerløp, med blant annet løyperekord på halvmaraton.

Nå blir det fest på Torvet for deltakerne. Festdeltakerne kan trøste seg med at det er meldt roligere vær utover kvelden.