— Vi ringte ham flere ganger, men han trodde det var telefonselgere. Det er mange som tror det, sier Kjersti Skåret hos Norsk Tipping til Fædrelandsvennen.

Ivelendingen fulgte tv-trekningen lørdag kveld, men fikk ikke med seg at han faktisk hadde sju riktige tall på kupongen han hadde levert dagen før.

Her er kupongen som ga ivelendingen en gevinst på 4,9 millioner kroner. Markeringen viser rekken med sju retten, som vinneren først overså. Foto: Mikael Andresen

— Jeg satt egentlig bare og irriterte meg over at jeg ikke hadde vunnet noen ting denne gangen heller, og kupongen var for lengst gått i søpla, sa mannen da Norsk Tipping fikk tak i ham søndag.

- La sammen to og to

Mannen, som ønsker å være anonym, fortalte at han etter trekningen leste på nettet om den ukjente vinneren fra Aust-Agder som hadde levert kupongen hos Narvesen i Vennesla.

— Han la da sammen to og to. Kona ba ham plukke opp kupongen for å sjekke en gang til. Da så han at det faktisk var han som hadde vunnet, sier Skåret.

Alle som leverer Lotto-kuponger må registrere seg, så det var aldri noen fare for at mannen ville gå glipp av gevinsten. Men han kunne ha fått seg en solid overraskelse til uka.

— Vi pleier å overføre gevinsten innen tre dager. Gevinster av denne størrelsen blir overført selv om vi ikke har klart å komme i kontakt med vinneren. Men vi ønsker jo å gi beskjed, slik at de ikke får sjokk neste gang de sjekker saldoen, sier Skåret.

Stamkunde i Vennesla

Innehaveren av Narvesen i Vennesla, Mikael Andresen, opplyser at vinneren er en av kioskens stamkunder.

— Han kom innom i dag og spurte om jeg kunne sjekke kvitteringen hans. Det er ikke noe vi gjør, men han sa at jeg burde sjekke denne. Så begynte han bare å le, sier Andresen til Fædrelandsvennen.

Andresen fikk med seg at vinnerkupongen var kjøpt hos ham, men visste ikke hvem vinneren var før søndag.

— Det ble stor stemning i kiosken. Det er alltid gøy når det er faste og lokale kunder som vinner. Han pleier ofte å levere kupongene sine hos oss, sier Andresen.

Tangerte rekorden

Ifølge innehaveren er det andre gang noen har vunnet 4,9 millioner på en kupong kjøpt hos Narvesen i Vennesla.

— For to år siden var det en som vant samme sum. Han var på vei ned fra Hovden og sprang innom fem minutter før slutt. Senere fikk jeg en telefon fra Stavanger om at han hadde vunnet, sier Andresen.

— Blir det noen feiring hos dere?

— Ja, vi feirer alltid når noen vinner. Så til uka blir det bløtkake til kundene, sier Andresen.

— Med vinneren også?

— Nei, jeg vil tro han feirer på sin egen måte. Han trenger nok ikke hjelp fra oss til det, ler Andresen.