KRISTIANSAND: — Et nytt høytrykk med god og varm luft er på vei. Det store spørsmålet er om det også blir bygefritt. Det tør jeg ikke helt love ennå, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness.

Les også:

Fortjent

Ifølge Fædrelandsvennens arkiv har sankthans vært heller traurige greier de siste årene. På de fleste bildene er folk godt påkledd. På noen av dem står det at «få stilte opp grunnet regnværet».

Sankthans 2014 i Vennesla ved Vigeland Hovedgård. Noen få har shorts, de fleste er godt påkledd. Foto: Reidar Kollstad

Med andre ord: Knallvær er fortjent i år. Det er bare å forberede seg på smeigedag og fløyelsnatt.— Regnet vil vare torsdag og fredag. Så kommer høytrykksryggen fra Atlanteren med varm luft fra Biscaya. Det er ikke kontinentalluft denne gang, men marin luft, sier Thyness.

25 grader!

Torsdag 23. juni er langt fram og ting er litt usikkert. Fra mandag av lover hun varme over 20 grader. Det kan bli 25 grader også.

— For to dager siden så det varm og vått ut, nå er prognosen varmt og tørt. Men dette kan endre seg. Jeg tør ikke love en helt tørr sankthans. Det kan komme noen byger, men utviklingen er likevel positiv. Det ser bra ut i øyeblikket, sier Thyness.

Sankthans 2013 på Tangen. Alle er godt påkledd. Foto: Torstein Øen

— Hva er sjansen for knallvær?- En god og varm dag, vil jeg si at er minst 80 prosent sikkert. Sankthans helt uten byger vil jeg si er 50/50 sikkert i øyeblikket. Men fortsetter værutviklingen som det ser ut nå, øker sjansene for en tørr og fin dag. Ting kan alltid endre seg fort, men det ser bedre og bedre ut på prognosene, sier Vibeke Thyness.

Glem strikkejakka

Tenk en sankthans i shorts og t-skjorte i stedet for strikkejakke og sydvest!

— Temperaturen i Skagerrak øker jo også nå, så også helt ute ved kysten kan det bli godt og varmt, sier Vibeke Thyness.