— Ransofferet gikk oppover Setesdalsveien på Grim, da en bil kjørte opp bak, og to personer gikk ut og truet ham. Offeret ble pekt på med en enhånds våpenlignende gjenstand og utsatt for vold, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt.

Varslet selv politiet

Politiet fikk melding om ranet klokka 04.13. Det var ransofferet selv fikk varslet om hendelsen. Han forklarte at han var på vei hjem fra jobb, da bilen uten forvarsel stoppet bak ham og to personer kom mot han. Han skal ikke ha blitt nevneverdig fysisk skadet, og hadde etter hendelsen ikke behov for å oppsøke lege.

Offeret er en 31 år gammel mann.

Ransofferet har ifølge politiet ikke klart å gi noe godt signalement av verken gjerningsmennene eller bilen deres, utover at i alle fall en av dem var en mann. Det kan også ha vært flere enn to personer som var i eller utenfor bilen. Ranerne skal ha vært tildekket i ansiktet. Operasjonsleder har ikke opplysninger om hvorvidt ranerne snakket til offeret, og hva slags dialekt eller språk de i så tilfelle brukte.

Ukjent ransutbytte

Politiet ønsket søndag morgen ikke å opplyse om hva ranerne fikk med seg.

Etter ranet var politiet på stedet, og sikret spor. Det ble søkt i området på jakt etter gjerningspersoner og bilen som ble benyttet, men letingen ført fram. Det ble også satt inn hundepatrulje i søket.

Klokka 14.30, søndag, var ennå ingen personer pågrepet i saken.

Politiet etterforsker ranet videre.

Har du tips om hendelsen, for eksempel hvor hendelsen skjedde, eller bilder? Tlf. 03811!