Svein Torje Ljøstad ser at det er utfordrende å få ned isen som truer fylkesveien i Froland. Foto: Ernest Boswarva

FROLAND: Fredag kolliderte en personbil med isblokker og havnet på taket i Froland. I ettermiddag var to mann ute og skjøt bort resten av isen.

Entreprenør Risa AS hadde to skyttere i sving på fylkesvei 151 mellom Blakstad og Hurv lørdag ettermiddag.

Kenneth Nordahl fra Risa og Svein Torje Ljøstad gjorde da veien trygg for bilister.

Mye masse

Svein Torje Ljøstad ser at det er utfordrende å få ned isen som truer fylkesveien i Froland. Foto: Ernest Boswarva

— Det som ble fjernet av snø lørdag formiddag var for å utvide veien, slik at det var plass for to kjøretøy til å passere hverandre. Etterpå måtte isen tas bort, opplyser Nordahl.Isen som ikke kunne tas bort med maskiner, ble skutt bort av rifler med ammunisjon som har blyspiss.

— Jeg skjøt vel i alle fall 20 skudd og det ble en god del is ut av dette. Ettersom det var uhell på veien fredag, var det viktig å rydde bort isen som var der, sier Svein Torje Ljøstad.

— Till vanlig er det jo vilt jeg bruker rifla på, så isskyting er jo noe spesielt, legger han lattermildt til.

Kjent problem

Svein Torje Ljøstad og Kenneth Nordahl brukte rifle for å få bort isen som truet fylkesveien i Froland. Foto: Ernest Bowarva

— Vi har ikke hatt så mange problemer med den fylkesveien i Froland som på E 18 Lundeslettene i Tvedestrand, sier Nordahl.- Det er mye is som er over veiene for tiden, noe som kommer på grunn av mye snø som smelter og blir til is om nettene, legger han til.

Risas mann anbefaler alle som ser is eller snøras i veien, eller hengende over veibanen, om å ringe Veitrafikksentralen på 175.