Det går fram av høringsuttalelsen som nå er levert inn til Utviklingsplan 2030. I en lang og grundig redegjørelse konkluderer brukerutvalget med at «det er viktig å opprettholde og utvikle de tre sykehusene vi har i Arendal, Flekkefjord og Kristiansand». Det er motsatt konklusjon av den foreløpige anbefalingen i Utviklingsplan 2030, som foreslår ett stort sykehus i Kristiansand.

Utvalget viser til at sørlendinger helt vest og helt øst i Agder trolig heller vil velge henholdsvis Stavanger og Telemark som sine sykehus, dersom Arendal og Flekkefjord legges ned. Konsekvensen kan bli at Sørlandet sykehus mister en rekke pasienter, og dermed må overføre behandlingstilbud til Oslo, noe som vil føre til enda lengre reisevei.

Dessuten mener utvalget det er svært usikkert om det blir firefelts vei gjennom begge Agder-fylkene. Dette vil gjøre situasjonen vanskelig både for ambulanser og for pasienter som må reise til og fra Kristiansand.

Utvalget mener også sykehuset har lagt ned for lite arbeid i å undersøke hva slags helsetilbud som må komme når eldrebølgen er på sitt høyeste.