Antony Kidman sier at det uvanlige navnet som Nicole og ektemann Keith Urban valgte til sin nyfødte datter, faktisk er hans forslag.Pappa Kidman kom på ideen om å kalle opp barnet etter Sunday Reed, som var viktig i den australske kunstverdenen rundt århundreskiftet — blant annet gjennom å støtte nye kunstnere. Hun ble også muse for en av dem, den berømte maleren Sidney Nolan - og hadde et utenomekteskapelig forhold til ham.

— Navnet slo meg å være et fint navn for en kvinne, så jeg og kona nevnte det, sier Antony Kidman til Sydney-avisen Daily Telegraph.

Avisen skriver for øvrig at ekteparet Reed var seksuelt utprøvende, og gjerne bedrev trekanter med Nolan og en annen kunstner, Sam Atyeo. Sunday Reed begikk selvmord i 1981, 76 år gammel, ti dager etter at ektemannen var gått bort. I januar ble Nicole Kidman og Keith Urban observert på en Nolan-utstilling i Sydney.

Mellomnavnet Rose er derimot mer uskyldig: Det er for å ære Urbans avdøde bestemor, har sangerens bror Shane sagt til en australsk radiokanal. (©NTB)