KRISTIANSAND: Barnevernet i flere store byer håndterer saker der foreldre spiller på automater i timevis mens barna venter. Spilleavhengige foreldre ryster barnevernet, melder P4. — Barn har sittet i vogn og får ikke respons på de signaler de sender ut, enten det er gråt, behov for mat eller skift av bleie. Noen av disse sakene er så grove at det er grov omsorgssvikt, sier leder av barnevernsvakten i Kristiansand, Monica Brunner.

Hun oppfordrer folk og betjening på steder med spilleautomater til å varsle så fort de ser barn som lider som følge av foresattes spill.

— For barnet er det viktig at vi får beskjed. Det er klart dette ikke er bra for barna. Det er en passiv tilværelse hvor de blir sittende alene med mamma eller pappas oppmerksomhet knyttet opp til spilleautomaten, sier Brunner.

I Bergen har det vært så ille at barnevernet har kontaktet betjening på spillesteder for å få dem til å varsle. I Kristiansand satt nylig en 3-åring og gråt i en bil på natten mens faren spilte på automat.

— Når vi får beskjed, kan vi også informere den andre forelderen. Jeg tror det kanskje er noe av det viktigste, sånn at den som ikke er spilleavhengig kan ta tak i situasjonen, sier Brunner.