KRISTIANSAND: Natt til i går stod den ene asylsøkeren, en 28 år gammel mann, på jernbanen i Kristiansand og ventet på toget fra Oslo. Ut av toget kom en kamerat, en 31 år gammel asylsøker. Politiet var også på jernbanen.

— Politiet tok kontakt med de to, og på mannen som kom fra Oslo fant vi 500 rivotiltabletter, som er et såkalt sentraldempende medikament, opplyser politiførstebetjent Dag Tallaksen ved narkotikaavsnittet til Kristiansand politistasjon.

Mannen hadde også 45.000 kroner i kontanter på seg.

— Politiet ransaket deretter leiligheten til 28-åringen som er bosatt i Kristiansand. Har fant vi 100 gram hasj. Vi beslagla også et større pengebeløp hos mannen som kom fra Oslo, sier han.

Politiet ante straks at det måtte være "ugler i mosen".

— Det som er bemerkelsesverdig er at begge er uten inntekt og har heller ingen offentlig støtte. Likevel finner vi store pengebeløp, og det er nærliggende å tro at disse pengene stammer fra omsetning av narkotika, sier Tallaksen.

De to asylsøkerne ble løslatt av politiet onsdag formiddag. Det er ikke mulig å utvise de to, fordi det hersker uklarhet om eventuelt mottakerland.

Samme natt pågrep også politiet en 19 år gammel gutt fra Justvik som hadde 100 gram hasj på seg. – Den siktede har erkjent at han har kjøpt og vært i besittelse av dette narkotikapartiet, sier Tallaksen.