KRISTIANSAND: Forrige fredag gikk det nesten galt i «akekrysset» ved Årrekjæret og Gråheia på Flekkerøy.

– Jeg skulle kjøre opp bakken til postkassene og plutselig suste det en gutt på akebrett ut i veien. Først traff han nesten bilen og så holdt han nesten på å kappe hode av seg i vaieren som ligger nedenfor svingen, sier postbud Andreas Sandvikmoen.

Hendelsen skjedde mellom klokka tolv og to på dagen da han var på sin faste postrute. Han har kjørt ruta i over fem år og ble helt skjelven av nestenulykken.

Sandvikmoen ropte varsku til sin arbeidsgiver og derfor sender de i dag ut brev til alle husstander i området.

Voldsom fart

– Når du kommer nedenfra mot det krysset så ser du ikke barna på akebrett før det er for sent. I tillegg så kommer de i en voldsom fart, forteller Sandvikmoen som tror det bare er et spørsmål om tid før det skjer en alvorlig ulykke.

Hendelsen er ikke unik og postbudet har lenge vært bekymret for at det skal skje en ulykke i området.

– Når vinteren kommer så er de der hver gang. Det er det samme hvert år og det er bare flaks at det ikke har skjedd en ulykke til nå, forteller han videre.

– Jeg har aldri hørt om at vi har sendt ut et slikt bekymringsbrev før, og dette er et ekstraordinært problem. Vi er ekstremt opptatt av sikkerheten til både alle som jobber i posten, og de som kommer i kontakt med oss, sier informasjonssjef i Posten Norge Jørn Michalsen til Fædrelandsvennen.

– Jeg vil ikke ta fra ungene akingen, men det bør stå en voksen i bunnen av bakken som kan stoppe trafikken slik at det slike situasjoner ikke oppstår, utdyper Sandvikmoen.

– Typisk Flekkerøy

Også en nabo som Fædrelandsvennen var i kontakt med i går bekrefter at farlige situasjoner oppstår.

– Før eller siden kommer det til å skje en ulykke. Det er typisk Flekkerøy, forteller naboen som ønsker å være anonym.

Sandvikmoen håper at bekymringsbrevet skal hjelpe på forholdene på øya.

– Det er et lite rop om hjelp! Og fortsetter de å ake slik, får de heller flytte postkassene. For jeg nekter å kjøre opp dit igjen, sier postbudet.