KRISTIANSAND: Det er gått tre måneder siden Mørch sist så pytonslangen i øynene, i doskålen hjemme på Lund.

— Tenk at den var oppi doen min, utbryter 48-åringen da hun møter igjen det halvannen meter lange dyret av arten teppepyton.

I går ble det åpnet en spesiell pytonutstilling i Tåkeskogen i Kristiansand Dyrepark. Foran glasset er det samlet en bråte presseklipp, som forteller historien om det berømte dobesøket i blokka på Lund om kvelden 24. oktober i fjor.

Bente skulle gjøre sitt fornødne, åpnet dolokket og kikket rett i øynene på en ekte pyton. Begge var på alles lepper dagene derpå.

— Folk har ringt og sendt sms fra hele landet. Det virker som veldig mange har lagt om dovanene. Heretter legger de alltid lokket ned og har lyset på konstant, forteller hun.

Hva som hadde skjedd om lokket var i åpen stilling, og slangen hadde krøpet ut på badegulvet, tør hun knapt tenke på. Så vi lar dyrepasser Rune Landås ta den biten:

— Hvis man kommer brått på, kan de hogge til. Hvis de støkker, forsvarer de seg. Men den kunne også ha ligget og slappet av, forteller han.

Dødbringende er den ikke, men har såpass mange små, skarpe tenner at den kunne merket huseieren for livet.

Slangen er blitt litt rundere etter å ha tilbrakt tre måneders karantene i Dyreparken, med tilgang på både rotter, mus, marsvin og annet snadder.

I mellomtiden har Bente fått svar på hvor den kom fra, og at den visstnok heter Siria.

— Den kom fra en av naboleilighetene, der den hadde blitt liggende på badegulvet etter en fest et par uker i forveien.

Politiet skal imidlertid ha henlagt straffesaken.

— Den var faktisk ikke så ekkel som jeg husket fra sist. Den var nesten litt skjønn, innrømmer Mørch, og håper hun i fremtiden kan ta barnebarn med ut til Tåkeskogen.