Mandal: — Se, en bikini, utbryter unge Knutsen mens hun sammen med flere ivrige miljøagenter i Mandal rydder noe av søppelet som har flytt i land ved stranda Lordens i løpet av vinteren.

Den nystartede undergruppen av Naturvernforbundet i Mandal fikk ikke noen drømmestart fra værgudenes side. Likevel møtte 19 barn og 12 voksne opp for å delta på agentenes første lokale arrangement.

— Vi startet opp i februar i år, og er svært fornøyd med at så mange kommer på en så forblåst og kald dag som dette, sier leder av miljøagentene i Mandal, Silje Larsen. Heller ikke innsatsen var det noe å si på. Med engangshansker og friskt mot samlet de inn alt fra badekåper og sko, til tomflasker og juletre.

— Vi ønsker å engasjere barna i miljøspørsmål, samtidig som vi håper å skape familievennlige arrangement med barna i sentrum, fortsetter Larsen.

Og ungene så ut til å stortrives. Både med ryddingen, og ikke minst med å utfordre naturelementene med spennende lek i sjøkanten.

  • Jeg har laget denne selv, så jeg kunne ta en pause, forteller fem år unge Ida Sofie Knutsen liggende i en seng av drivved.

— Vi klarer ikke å rydde hele stranden for søppel. Til det er mengden altfor stor.

Men det er viktig at barna får en opplevelse av å hjelpe til med å bevare miljøet, mener Silje Larsen.

Etter jobben på stranden ventet en koselig og fortjent grillstund inne i lune Furulunden like ved.