MANDAL: Kari Patricia Kleppe (53) kommer opprinnelig fra Kvinnherad i Sunnhordland og er nå i første omgang ansatt i et åremål på to år i å jobbe med planleggingen av kulturhuset i Mandal.

Hun er mest kjent for å ha reddet et kulturhus i Bergen som har vært lokalisert i en gammel sardinfabrikk i byen: USF Verftet. Stedet har vært en samling av en rekke kulturelle mennesker innen blant annet dans, kunstverk og musikk. På slutten av 1990-tallet holdt kulturhuset på å ryke økonomisk overende, da Kleppe ble satt inn i en vellykket redningsoperasjon.

— Vi besøkte stedet for et par år siden, og ble veldig imponert. Da ble vi også klar over henne og håpet hun ville søke, sier leder for Halse Eiendom, Jan Willy Føreland. Det er dette selskapet som har fått i oppdrag av Mandal kommune å planlegge og bygge kulturhuset.

— Det skal bli kjempespennende å være med på å bygge opp ikke bare et kulturhus, men en hel bydel i Mandal, sier Kleppe selv.

Hennes hovedoppgaver fremover blir å jobbe med brukerne av kulturhuset og deres behov i bygget og jobbe med finansieringen av anlegget.

7. mai er planen å ha klart hvordan kulturhuset i hovedsak blir seende ut innvendig, og at bystyret til høsten skal gi endelig klarsignal til bygging.

— Et grovtips er at kulturhuset står ferdig til jul 2011, sier Føreland.

Den svært så omstridte bybroa anslår han imidlertid til å være ferdig allerede neste år.

— Rett etter påske skal undersøkelsen av bunnforholdene i elva starte med tanke på brobyggingen, sier han.