SØGNE: Gutten er dermed den første som er bøtelagt etter at politiet startet storinnsatsen mot bøllete søgneungdom på nattbussen i helgene.

Gutten ble ilagt en bot på 3000 kroner, skriver sogneidag.no.

Lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen gikk nylig ut og varslet megabøter til ungdom som ikke kan oppføre seg på bussen.

— Ut over denne drikkeepisoden har det vært greie forhold på bussen i helga. Vi hadde politifolk på fire avganger til og fra Søgne. Første gang var bussen som gikk fra Tangvall til Kristiansand like før midnatt, og siste avgang var bussen klokken 03 fra Kristiansand til Søgne, opplyser lensmannen.

Forrige helg ble det heller ikke meldt om skadeverk eller bråk på Søgnebussen. Pedersen synes det er for tidlig å konkludere om ordningen er vellykket, men understreker at erfaringene så langt er positive.

— Det har fungert i den forstand at det er blitt mer levelig for bussjåførene og passasjerer. Vi skal evaluere ordningen sammen med natteravnordningen og busselskapet i starten av mars. Da vil vi ta stilling til om ordningen skal videreføres, sier Pedersen.