Foto: Tormod Flem Vegge

KRISTIANSAND: I formiddag ble den fastkjørte hjullasteren hentet opp av myra ved Kulia-veien.

— Hjullasteren satt så dypt nede i myra at vi ikke kunne få den opp på egenhånd, forteller anleggsleder i Trico Anlegg, Kenneth Tjelland.

Dermed tok firmaet kontakt med Viking som kom med en av sine største biler for å dra hjullasteren opp av gjørma.

Se video — Hvordan opplever du det som har skjedd?

— Det er jo litt underlig at hjullasteren forsvinner sånn uten videre og blir kjørt langt ut på landet.

Guttestreker?

Tjelland tror det hele dreier seg om guttestreker.

— Men det er jo begrenset moro å kjøre en hjullaster så langt, understreker han.

- Hvorfor tror du dette er guttestreker?

— Det ser jo slik ut, siden hjullasteren er kjørt fast i ei myr. Men nå holder jo politiet på med etterforskning, så det er vanskelig for oss å si hva det er. Det blir jo bare spekulasjoner, sier Tjelland.

- Kjenner du til liknende tyverier?

— Ikke med hjullaster, men det har skjedd med gravere i andre firma.

Hjullasteren har en verdi på 600.000 kroner.

- Får finneren finnerlønn?

— Jeg har aldri snakket med han, men han skal sikkert få noen Trico-effekter hvis han tar kontakt, sier anleggssjefen.

Tjelland sier at firmaet nå vil gå igjennom interne rutiner for å se om noe kan gjøres annerledes for å unngå fremtidige tyverier.

Oppdaget av forbipasserende

Klokken 05.30 i morges oppdaget en oppmerksom mann den 22 tonn tung hjullasteren som ble stjålet fra Sørlandsparken natt til torsdag.

— Jeg kjørte forbi på Kulia-veien og så plutselig masse lys nedi myra. Det stod en personbil parkert i veikanten, og hjullasteren stod tydeligvis fast i myra. Det virket som om noen forsøkte å få den løs. Jeg hadde hørt om at en hjullaster var stjålet, så jeg meldte fra til politiet, sier mannen til fvn.no. Han ønsker å være anonym.

Politiet rykket ut med en patrulje ved 07-tiden, og kunne konstatere at hjullasteren stod fast i myra, men det var ingen folk der.

Det var natt til torsdag noen stjal denne Volvo L 120 hjullaster fra en anleggstomt bak Sørlandsparken. Den ser ut som den vi har bilde av til denne artikkelen.

Nøklene sto ikke i, men etter det fvn.no kjenner til, kan nøkler fra én hjullaster passe i en annen. Kyndige tyver kan også lett få start på en slik anleggsmaskin uten større vansker. Tyven hadde imidlertid ødelagt tenningslåsen for å få startet hjullasteren.

Betongbil sporløst forsvunnet

Tydelige merker

  • Hjullasteren er gul av farge og har en stor logo for Trico Anlegg påført på siden, fortalte operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til fvn.no torsdag kveld.

Som en traktor

  • Hastigheten er som på en litt rask traktor, mellom 35- og 40 kilometer i timen, så det går seint, sier anleggsleder ved Trico Anlegg til fvn.no. Det betyr at det har vært en betydelig kjøretur fra Sørlandsparken til Kulia.

Verdien på hjullasteren er anslått til omkring 600.000 kroner, og den skal være omkring seks-syv år gammel.

— Vi har leita etter hjullasteren i hele dag, men måtte til slutt anta at den var blitt stjålet, sa anleggslederen til fvn.no torsdag kveld.

Politiet fikk melding om tyveriet fra anleggsselskapet klokken 20.46 torsdag kveld.