KRISTIANSAND: Det var ventet at Espegren i dagens rettsmøte ville fortelle at tiltalte var psykotisk da han drepte ekskjæresten Elin Laursen. I stedet har Espegren konkludert med at tiltalte ikke hadde kontroll over sine handlinger. Samtidig trakk Espegren inn strafferettslige vurderinger av tilstanden til tiltalte, og dette beklaget Espegren i lagmannsretten. Men psykiateren fastholdt likevel at 27-åringen var bevisstløs i gjerningsøyeblikket.

En rapport som Espegren har utarbeidet har vært til vurdering hos Den rettsmedisinske kommisjon. Kommisjonen som har til oppgave å godkjenne slike rapporter og vurderinger før de legges frem for retten, kom med sterke innvendinger mot Espegrens konklusjoner.

Avgjørelsen fra Den rettsmedisinske kommisjon dukket opp som en meget stor overraskelse i retten like før Espegren skulle forklare seg fredag formiddag. Rettsmøtet ble derfor utsatt.

Da Espegren vitnet for lagmannsretten trakk han delvis tilbake sin konklusjon etter krysseksaminasjon fra statsadvokaten.