LINDESNES: De to ble pågrepet ved 14-tiden søndag.

— De er mistenkt for å ha brutt seg inn i et hus på Nylund, der eieren nylig var avgått ved døden, sier jourhavende politijurist Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt til fvn.no.

Det var onsdag denne uken det ble oppdaget innbrudd i to bolighus på Nylund ved Vigeland. Boligene tilhørte henholdsvis Tor Vallenes og Bjarne Pedersen, som begge døde nylig. Dødsannonsene sto på trykk ved siden av hverandre i avisen.

Tatt med visakort og brev

De to som ble siktet søndag var i besittelse av flere gjenstander som stammer fra huset til en av de avdøde. Gjenstandene ble funnet i forbindelse med husransakelser.

- Det ble funnet et visakort som tilhørte avdøde, samt noen høyttalere og et speilreflekskamera. Det ble også funnet en del brev som stammet fra avdødes hus, sier Aleksandersen.

Det er foreløpig uklart hvor mye av tyvegodset som er kommet til rette.

Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen bekrefter overfor fvn.no at to personer er pågrepet, men ønsker av hensyn til den videre etterforskningen ikke å komme med ytterligere opplysninger.

Oppdaget dagen før begravelse

Innbruddene ble oppdaget da Vallenes' to barn dro til boligen får å hente noen klær dagen før farens begravelse. Fra boligen var det stjålet blant annet et kostbart stereoanlegg og en del cd-plater. Samme dag ble det oppdaget at uvedkomne hadde vært på besøk også i nabohuset.

Les også: Rystet etter innbrudd hos døde

De to siktede ble pågrepet på hver sin bopel. Begge er ifølge Aleksandersen rundt 40 år gamle, og skulle etter planen avhøres søndag kveld.