KRISTIANSAND: Selv Kjell Inge Røkkes tidligere Benetti-yacht Reverie på 70 meter (230 fot) kommer til kort mot 80 meter lange " Amevi" (262 fot og litt).

Yachten, som i helgen har ligget til kai i Kristiansand, er registrert med Isle of Man-flagg, skatteparadiset midt i irskesjøen. Eieren er ingen ringere enn eieren av verdens største stålkonsern, Arcelor-Mittal, inderen Lakshmi MIttal (56), rangert av Forbes' Magazine som verdens femte rikeste mann, og god for mellom 20-30 millarder dollar.

Rykter går om at han har forært skipet til sin kone Usha.

Datteren Vanisha (26), som nylig har fått plass i styret i farens selskap, var i helgen ute på byen i Kristiansand sammen med et vennepar.

Vanisha hadde nemlig æren av å hente "Amevi" hjem fra verftet i Nederland, og stakk innom Kristiansand for å mellomlagre vann på vei til England. Da benyttet milliardærdatteren muligheten til å kose seg ute på restaurant i Sørlandets hovedstad.

— Joda, det er morens båt, sier en av vennene til Mittals datter Vanisha til fvn.no idet de krysser landgangen. Vanisha selv tar seg tid til å hilse høflig på pressen før hun forsvinner ut i lørdagsnatten.

Regningen trenger de antagelig ikke å bekymre seg for, da datteren Vanisha skulle gifte seg med forretningsmannen Amit Bhatia, hostet Lakshmi Mittal opp 400 milioner kroner for bryllupet, som sto i Paris, ifølge Associated Press.

Stålmiiliardæren Lakshmi Mittal eier også en annen " Amevi ", en 52 meter lang yacht fra 2003 til 320 millioner kroner. Ifølge yachtmagasiner skal eieren ha designet den nye Amevi sammen med de italienske designerne Nuvolari og Lenard. Elementer fra den første Amevi er gjentatt i den nye.

Men selv om yachten til Mittal er imponerende, er det et stykke opp til verdens største yachter. Ifølge Agent4stars er Amevi bare verdens 39. største yacht. 13 000 tonn tunge "Eclipse", eid av Roman Abramovich måler 167 meter, og skal ha kostet 2,4 milliarder kroner.