FARSUND: — Det er jo helt for forferdelig at noen kan plassere noe sånt i bussen. Nå må datteren min gå i fjorten dager å vente på svar på prøvene. Selv om sannsynligheten er liten for at hun er smittet, så vet man jo ikke før det motsatte er bevist, sier moren som ønsker å være anonym.

To sprøytespisser Det var klokken 12.30 tirdag ettermiddag at 17-åringen gikk på bussen i Lyngdal på vei hjem til Farsund. Da jenta satt seg i bussetet fikk hun et rift i hånda av den ene sprøytespissen. To blodige nåler stakk rett opp av setet. Ifølge moren var sprøytespissene omkring fem centimeter lange.

— De så ut som nåler man bruker til å lage piercing, sier hun.

Jenta oppdaget også at det var blodflekker på setet og på gulvet i bussen.

Brakt til legesjekk På vei til Farsund ringte jenta moren sin og fortalte om hendelsen. Moren kontaktet da lege som ba de to reise til Kristiansand for å ta blodprøve og vaksinere 17-åringen blant annet mot hepatitt B.

— Etter å ha vært på sykehuset i Kristiansand reiste vi innom politiet i Lyngdal for å levere nålene, forteller moren.

Familien har anmeldt episoden til politiet, og håper gjerningspersonen blir tatt.

— Jeg synes det er veldig alvorlig. Den som har gjort dette kan ikke ha tenkt på konsekvenser, sier moren.

Motivet usikkert Saken ble loggført hos politiet klokken 18.30 tirsdag kveld.

— Det kan tenkes at noen har gjort det for å gjøre et spikk mot andre passasjerer, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Øystein Vellesen. til fvn.no.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken, men er svært interessert i tips.

Forferdelig - Jeg har aldri hørt om noe lignende før, og synes det er forferdelig dersom noen bevisst har gjort dette for å skade noen, sier administrerende direktør i Sørlandsruta AS, Erik Abramsen til fvn.no.

Han holder samtidig muligheten åpen for at noen har plassert nålene i setet uten tanke på å ramme andre passasjerer. Abramsen er på reise, og har kun forhørt seg om saken med sine ansatte.