Er du enig med ordføreren? Er det greit at offentlig ansatte reiser på faglige turer til utlandet? Skriv din mening nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen har i den siste tiden satt fokus på offentlig ansattes reisevirksomhet, blant annet at hundrevis av ansatte ved Nav-kontorene i Vest-Agder de siste årene har reist på turer til utlandet gjennom jobben.

Ordfører Per Sigurd Sørensen i Kristiansand er tydelig irritert over denne oppmerksomheten, noe han gir uttrykk for i sin siste blogg under tittelen «UTLANDET, — HVA SÅ?».

«Er det misunnelse for at noen får en tur til utlandet og andre ikke? Er det å anse som ”misbruk” av offentlige midler når en offentlig virksomhet legger faglige arrangement til utlandet?» skriver ordføreren, og svarer selv:

«Tenk at det faktisk kan være noe å lære ved å kikke utenfor landets grenser. At det handler om å ha litt perspektiv på hva en gjør. At det kan være nyttig å hente impulser andre steder enn innenfor våre lokale andedam.»

Selv er Sørensen nå i USA. Sammen med flere ordførere og andre politikere fra Agder deltar han på Offshore Technology Conference, en stor oljemesse i Houston, som avsluttes i dag. Ifølge bloggen er det en ren jobb-reise med «tett møteprogram fra tidlig morgen til sen kveld! Ingen forlystelser eller fornøyelser! Bare møter, arrangementer, hotell og timesvis og ørkesløs venting på flyplasser! De som tror dette er noe eksotisk, spennende og ren fornøyelse – vil jeg gjerne møte ansikt til ansikt etterpå.»

Likevel blir det ikke bare jobb for Sørensen. Som ordføreren tidligere har skrevet på hjemmesiden sin, er hans kone med på turen. Familien hennes bor i Houston, og da benytter ordføreren anledningen til å ta ut noen feriedager for å besøke dem når messa avsluttes.