MANDAL: Med denne mobilstolen åpner det seg en ny verden for rullestolbrukere: Nå kan de på en helt annen måte komme seg på badestranden. Og den kan dessuten brukes på vannet også!

— Her snakker vi økt livskvalitet for de som bruker rullestol, sier leder av Mandal Handikaplag Ragnhild Faye.

Med denne stolen er det mye lettere å frakte en rullestolbrukere rundt i sanden, den kan brukes som strandstol og er altså flytende i tillegg,

Handikaplaget har sammen med Mandal kommune fått 540.000 kroner i tippemidler for å utforme badestranden Lillebanken i Mandal universiell. Som vil si at både funksjonsfriske og rullestolbrukere kan bruke standen. Det skal settes opp leker både på land og i vann, samt gjøre det lettere å komme seg rundt på stranden og uti vannet. Prosjektet er helt enestående i Norge - ja, Norden for den del.

— Vi tror vi vil komme opp i utgifter på 1,5 millioner kroner når vi er ferdige, sier Faye.

Det er i denne forbindelse at denne mobilstolen nå er til uttesting i bassenget i Mandalshallen. Det finnes ikke maken i Norge, og handikaplaget planlegger å kjøpe inn 2-3 av dem av leverandøren i Frankrike.

— Strandprosjektet er ikke ferdig før neste år, men alt i år tar vi i bruk denne rullestolen. Alle som har behov skal få lov til å bruke denne, sier Faye.

Les mer om den flytende rullestolen i morgendagens avis!