HÆGEBOSTAD: Miljøvernministeren bestemte, etter å ha vært på befaring i området i desember i fjor å tillate øvelses— og konkurransekjøring med snøscootere i et 3.287 dekar stort område ved Sandvatn på Hekkfjellet. Kommunestyret i Hægebostad sa ja til å fornye reguleringsplanen som gjør dette lovlig, skriver Farsunds Avis.

Vedtaket ble den gang applaudert og støttet av både ordfører, Ånen Werdal og snøscooter-entusiaster i området. Fylkesmannen i Vest-Agder valgte derimot å reise innsigelse mot vedtaket, med begrunnelsen at at området var altfor stort, og at øvingsområdet, som har vært i bruk siden 1998, hadde generert ytterligere ulovlig kjøring i stedet for å redusere den.

Rasende e-post til ministeren

Dette er også Jan A. Tveiten fra Eiken enig i, og i en e-post til miljøvernministeren refser han nå Bjørnøys avgjørelse. Han har ingen forståelse for hvorfor hun har fattet denne beslutningen.

– Min kone og jeg, som prøver etter beste evne å oppdra våre barn etter alle livets gode verdier, føler at disse verdiene blir direkte motarbeidet av krefter som det ser ut til kan både bokstavelig og ellers kjøre over alt som kommer i deres vei, skriver han i e-posten til ministeren.

Tveiten skriver også at han synes det er uholdbart av en "grønn regjering" å tillate kjøringen, og peker på Bjørnøys status som prest i tillegg.

Intetsigende svar

Miljøverndepartementets seniorrådgiver Erling Gunnufsen gav Tveiten svar på tiltale med denne mildere intetsigende meldingen:

— Du stiller spørsmål om statsrådens begrunnelse for avgjørelsen i innsigelsessaken mot reguleringsplanen for snøscooterbane ved Sandvatn. Begrunnelsen går fram av avgjørelsesbrevet som er underskrevet av statsråden. Kopi av brevet følger vedlagt til orientering...