ARENDAL: Kommunelege Erik Werner i Arendal har varslet alle fastleger og legevakten i kommunen, og bedt dem være ekstra på vakt, etter at to ungdommer på 15 og 20 år er innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse.

— Det er nokså spesielt å få to tilfeller på samme uke, men vi er temmelig sikre på at disse to ikke har noen sammenheng, og at det derfor er tilfeldig at vi får to på en uke. Men det er pussig, innrømmer Werner overfor Agderposten.

Flere personer i omgangskretsen til ungdommene er satt på forebyggende antibiotikakur.

— Vi har satt en del mennesker på forebyggende penicillinkur som har hatt direkte kontakt med dem som nå er syke, og vi har faktisk gått litt utover retningslinjene ved å gi et utvidet antall personer antibiotika. Ellers har vi fulgt vanlige tiltak, med å varsle leger og Folkehelseinstituttet, sier kommunelegen.

Han påpeker at det har gått bra med de to ungdommene, som ble lagt inn på sykehus forrige uke.

Ifølge kommunelegen er det små barn under fem år og ungdommer som er mest utsatt for sykdommen. Han sier det ikke er stor grunn til bekymring, siden han føler seg rimelig sikker på at det er en tilfeldighet at det har dukket opp to tilfeller i Arendal på samme tid.

Samtidig råder han folk til å være på vakt dersom syke personer får høy feber som ikke lar seg slå ned av Paracet.

— Jeg vil si feberen bør gå ned et par grader etter at paracet er gitt. Og jo yngre barna er, jo raskere skal man reagere. Det viktigste er å se på allmenntilstanden. Typiske symptomer på hjernehinnebetennelse er nakkestivhet, selv om det ofte er et sent symptom.