GRIMSTAD: - Vi har gitt ham en advarsel, og det er en alvorlig reaksjon, sier Gorm Are Grammeltvedt, avdelingsdirektør i avdeling for tilsynssaker i Statens helsetilsyn til Agderposten.

I ytterste konsekvens kan Pirelli Benestad miste autorisasjonen sin, sier Grammeltvedt.

Sexolog-kjendisen har henvist transe-pasienter til privatklinikker for brystfjerning. I argumentasjonen for at det offentlige skal betale for inngrepet, har Pirelli Benestad lagt vekt på at pasientene har fått rygg— og nakkesmerter på grunn av brystene.

En av pasientene Pirelli Benestad henviste videre skal ha hatt spesielle problemer i forkant av brystfjerningen.

— Som en konsekvens av at hun ikke var fornøyd med kroppen sin, gikk hun med bøyd rygg og forsøkte å gjemme seg. Da blir skulder- og nakkeproblemer resultatet etter en stund. Samme problemstilling har kvinner med for store bryster, og da brukte jeg denne argumentasjonen i min henvisning til privatklinikken, sier Pirelli Benestad til Agderposten.

- Villeder bevisst

Det er denne praksisen Statens helsetilsyn stusser på.

— Han har henvist tre kvinnelige pasienter med diagnosen nakkesyndrom til brystfjerning på en privatklinikk, noe som gir klinikken rett på refusjon fra det offentlige. Den reelle henvisningen er imidlertid en bestilling av brystfjerning, noe som ikke ville gitt refusjon, men som pasientene måtte betalt for selv, sier Grammeltvedt i helsetlisynet til Agderposten.

Tilsynet ber Pirelli Benestad endre praksisen.

— Slik Pirelli Benestads henvisningspraksis har vært i disse tilfellene, villeder han det offentlige bevisst til å betale for et inngrep som ikke er forhåndsgodkjent, mener Grammeltvedt.

Pirelli Benestad vil påklage saken til Statens helsepersonellnemd.