Har du en bomstasjon-historie du vil dele med fvn.nos lesere? Send oss en e-post!

Les også: Veivesenet vil stoppe bomsnikerne | Yrkessjåfør: — Sniker med livet som innsats | Utspekulert bomsniker på Bjørndalssletta

Etter hvert som det kommer nye innlegg, legges de inn her:

  • Fester skiltene med borrelås

Det siste i Halsnøytunnelen i Kvinnherad er å bruke borrelås på skiltene, og ta dem av i tunnell-lommen og så sette dem på igjen etter bommen.

Reidar

  • Kjører over midtstripa

Jeg ser ofte at folk kjører rett over midtstripa mellom autopass-feltene. Da blir de ikke registrert i noen av kameraene, visstnok. Kreative mennesker!

Ruth

  • Noe er galt med ordningen Skulle man ikke kunne se snikingen som et symptom på at noe er galt med hele bompengegreia? Det er et faktum at bompengeinnkreving er uhyre ineffektivt og urettferdig. Dyrt å anlegge, dyrt å drive både i lønninger og styrehonorarer, store kapitalkostnader.

Urettferdig fordi alle tjener på bedre veier, men hvorfor skal jeg som kristiansander bosatt i Vågsbygd betale for å komme inn til mitt bysentrum når alle på Lund slipper?

De kommer kun opp fordi politikerne er for feige til å tørre å sette opp skatter og avgifter der vi har fungerende systemer for innkreving og det er kun et tastetrykk som skal til (f.eks.årsavgift/kommunale avgifter/drivstoffavgifter). Ikke at jeg ønsker høyere skatter, men vi hadde spart utgiftene til drift av bompengesystemene!

Roffen

  • Forstår de som sniker Det jeg mener om hele bommen er at den burde spreges i fillebiter! Da er vi kvitt hele problemet;)

Skjønner godt de som sniker, og det kommer folk til å fortsette med så lenge det er mulig å gjøre det, hvertfall når de skal sette opp bomprisen, det er jo sinnsykt!

Kjetil

-

Samme problem ved Samsen Hei, akkurat det samme skjer ved Samsen kulturhus om morgen, på dagen og kveldstid.

Når du kjører fra sentrum (Color Line) fra rundkjøringen mot Tinnheia-skilt (enveis og kjørefelt) fra Samsen, der hvor Vesterveien krysser Møllevannsveien 2 (Helgolands gate 1, Møllevannsveien 2, Vesterveien, Bellevue), står det biler ved Arkivet, og venter for å kjøre ned mot rundkjøringen selv om det er mot kjøreretning, og det står skilt - vei med innkjøring forbudt. Dette er virkelig farlig da det kan oppstå front-mot-front-kollisjon. Har opplevd det flere ganger.

Katarina Teresa Molinski

-

Lastebiler presser personbiler til å kjøre fortere

Sjåføren sier: "Jeg opplever flere ganger i måneden at jeg får biler helt opp i «ræva» på lastebilen min og de følger meg helt igjennom bomringen for å spare 10 kroner. Dette er galskap. Hvis jeg bremser bare litt, så smeller det, sier Håland "

Jeg kjører ofte samme strekningen som denne sjåføren og det hender på hver eneste tur at det ligger en lastebil eller trailer helt oppi ræva på meg og prøver å presse meg til å bryte fartsgrensene.

Slik jeg ser det, er dette mye farligere enn at jeg ligger nær en lastebil, for en personbil har betydelig bedre bremser enn en lastebil.

På teorikurs til bil lærer vi tre-sekundersregelen. På teorikurs til tyngre kjøretøy lærer de at det anbefales fem sekunder. Dette praktiseres aldri!

Alf Johnsen

Mulig for vanlige biler?

Hei, ja jeg leste om bommen. Ikke for å sladre på noen, men uansett om bussen kjører der eller ikke, så er det muligheter for å kjøre opp der. Og det er ikke noe kameraer der heller, så man blir ikke tatt bilde av. Selv om det er bare for bussen, så er det sånne følelsesensorer som føler når det kommer et kjøretøy, så går bommen opp uansett.

Martin

  • Problematisk innsnevring etter bommen

Hei. Det som forundrer meg med bommen er at når det gjelder å få inn penger, havner sikkerhet helt i glemmeboka. Ellers er samfunnet blitt så sikkerhetsorientert at det en aldri skulle tro vi som vokste opp på 60 og 70-tallet kom til å vokse opp.

Det jeg mener er at de farligste situasjonene jeg er i hver dag er når firekjørefelt skal bli til to etter passeringen av bommen.

Jeg nekter å kjøpe bompass (har ikke råd heller) og da skjer det halsbrekkende situasjoner med små unger i bilen stadig vekk. Det er vi som betaler som må vike, bompasskjørerne gir flatt... En eller annen gang smeller det, er jeg redd.

Hvis man først skal ha det spetakkelet burde man i alle fall like godt innført automatisk bompassering for alle.

Jeg kan på en måte forstå bomsnikerne... De gjør det nok ikke fordi de ikke har en tier, men fordi de er drittlei hele bommen.

Svein Inge Olsen

  • Ikke fare for sikkerheten

Hei. Jeg registrerer at det brukes en front på at en bil er avbildet bak en buss. Dette er snik i køen, helt klart. Men er dette en fare for fremkommelighet eller sikkerhet?

Synes ikke det (med mindre du er nysgjerrig eller fotograf).

Hva med folks evne til å ligge i venstre fil helt fra bomstasjon på Oddernes til og med Rona bare for å komme til Sørlandssenteret?

Oddbjørn Kjos

  • Lovlig?

Er ikke dette lov?

Paul Victor

  • Gi dem bot

Der er mange rare måter folk sniker på. Store biler betaler for liten bil, dette har eg opplevd mange ganger. Min tidlegre arbeidsgiver gjorde dette kvar gong han kjøyrte mellomGrimstad og Hovden, haha, for å spare...

Nei, la dei betale for seg, ei kraftig bot.

Tormod

  • Tok bare snarvei?

Har noen tenkt på at det kanskje var køen han ville snike i? Skulle vel inn mot Vollevannet igjen og tok en snarvei.

Var da fælt til styr for dette da...

Kamilla Smith