KRISTIANSAND: Han står fast på at praksisen med å knuse lokket på kisten før det blir lagt på jord ikke forekommer i Kristiansand

— Når noen har observert noe uetisk, tror vi at det beror på en misforståelse, sier parksjef Helmer Espeland.

Vil ha svar om kisteknusing

I dag har han hatt møter med graverne i Kristiansand etter at NRK Sørlandet på tirsdag brakte intervju med folk som sa de hadde observert kisteknusing i Kristiansand.

Helmer Espeland sier at det de tror har skjedd er at folk har sett en grabb oppe i graven og at dette har laget lyd. Det kan også hende at det har blitt kastet på jord og at kistelokket har knust under denne belastningen.

— Vi har også sjekket med tidligere arbeidstagere, men det er ingen ting som tyder på at det har skjedd noe lignende tidligere, sier Espeland.

Det er Vidar Kleppe som har tatt opp saken om kisteknusing som interpellasjon til kveldens bystyre. Han mener at kistelokk blir knust med grabben slik at graverne skal slippe å etterfylle med jord når kistelokket kollapser av naturlige grunner.

Det har også stått fram folk som hevder de har hørt noen hoppe på kisteklokket.

— Det vi har fått høre fra graverne er at det hender de går ned i graven etter at kisten er i jorden. Men det er for å hente blomstene som ligger på kista, ikke for å trampe på toppen av kistelokket, sier Espeland.