KRISTIANSAND: — Det finnes noen hunderaser som kongeriket Norge ikke vil ha inn, forklarer kontorsjef ved Tollregion Sør, Helge Breilid til fvn.no.

Hunden, som er en amerikansk staffordshire bull terrier (amstaff) er ulovlig i Norge, og hunden ankom Kristiansand sammen med eieren med Superspeed natt til 17. mai.

Se video av Tyson på kroodden her

Eieren av hunden, en polsk statsborger, skal ha vært i god tro og trodde at papirene var i orden da han ble stoppet med hunden av Tollvesenet i Kristiansand.

Den firbente muskelbunten bærer navnet Tyson og blir nå tatt vare på av Kroodden kennel i Kristiansand. Der bor den til tirsdag da den blir hentet av eieren sammen med tollvesenet og sendt ut av landet igjen.

— En aldeles herlig hund

  • Det er en aldeles herlig hund. Han er så god, forteller daglig leder ved Kroodden kennel, Ulf Einar Rosfjord begeistret til fvn.no.

Rosfjord sier til fvn.no at amstaff er en svært fin hunderase, men at de blir trent opp som kamphunder dersom de havner i feil hender.

Ifølge hundepasseren er det fint lite som tyder på at Tyson er av den aggresive sorten.

- Det er en usedvanlig god og kjælen hund, forteller han.

Rosfjord fikk hunden i sin varetekt natt til 18. mai og har siden kost seg i Tysons selskap.

KOSER SEG: Tyson i hendene på sin hundevenn, Ulf Rosfjord ved Kroodden kennel i Kristiansand . Foto: Tormod Flem Vegge

— Det er en veldig flott og godt stelt hund, bemerker Rosfjord.

Tyson har fått sin egen plass på kennelen, men ifølge Rosfjord har Tyson svært godt gemytt og har ikke stelt i stand noe bråk etter at han ankom kennelen.

— Jeg merker at han dersom andre hunder nærmer seg buret hans, så snur han seg bare vekk. Han vil ikke ha noe bråk.

- Blir sendt tilbake

Ifølge Tollvesenet er vanlig praksis enten avlivning av hunden, eller at den blir sendt ut av landet igjen.

— Politiet har gått med på at den går ut av landet med eieren igjen, opplyser Breilid.

  • Det er en altfor god hund til å avlives. Jeg kan se på den at den har fått godt stell og den stortrives. Jeg fjernet halsbåndet da den stod og spiste og det var ikke antydning til et knurr, forteller Rosfjord.

Han synes både politi og tollvesenet i Kristiansand gjør en skikkelig jobb da de besluttet å sende hunden tilbake med eieren.