OSLO: Politikeren fra Feda i Kvinesdal har bodd på hybel alene i Oslo i sine 13 år som rikspolitiker, og ønsker nå å tilbringe mer tid med familien på Feda.

— Jeg føler at det er andre som har mer pågangsmot som vil overta. Jeg vet ikke hva jeg skal si, men jeg tror at jeg har mistet mange illusjoner de siste årene, sier Klungland til fvn.no.

Han forteller at det ikke var vemodig å takke nei til en fjerde periode på Stortinget.

— Det er egentlig en lettelse. I fjor vår var det mye verre. Etter årsmøte i Vest-Agder Arbeiderparti har det bare vært en lettelse, sier Klungland.

Lista flyplass største nederlag

Arbeiderparti-politikeren ble innvalgt til Stortinget første gang i 1993, og har siden den gang vært fast inventar med unntak av en periode.

- Hvilken sak er du mest fornøyd med?

  • Det er jo mange saker, men jeg har jobbet spesielt med nasjonal energi og industri, og fått gått gjennomslag for mye. Jeg mener at Vest-Agder til tross påstand om liten gjennomslagskraft faktisk har fått gjennom mye, sier Klungland.

Nederlaget knyttet til Lista flyplass hevder han er blant de tyngste nederlagene som politiker. Klungland forteller at han ikke har politiske ambisjoner i lokalpolitikken, men forteller at det politiske engasjementet ikke slukner.

— Jeg har ingen politiske ambisjoner, men jeg er politisk engasjert helt til urettferdighet er borte, men jeg har ingen ambisjoner annet enn å ta det som det som det kommer, forteller Klungland.

- En fantastisk tid

  • Jeg vil takke mine støttespillere. Det er ingen tvil om at jeg har hatt en fantastisk tid hvor jeg har lært og opplevd mye. Det er en utrolig opplevelse, men nå føler jeg at det er på tide at andre overtar. Det ville ikke vært riktig å sitte på Stortinget når jeg føler at engasjementet er større hos andre. Det er de som er mer sultne og har mer pågangsmot, avslutter Klungland.

Han ønsker ikke å uttale seg om kandidatene som kan være aktuell for Arbeiderpartiet på Stortinget i neste periode.

Tom Rune Thorvaldsen meldte også ifra om at han ikke ønsket renominasjon, mens statssekretær Kari Henriksen ønsker renominasjon.