RISØR FLATHOLMEN— Mitt inntrykk er at Norges kongehus er nøktern og opptatt av miljøet. Det håper jeg de viderefører i planene for sitt fremtidige landsted på Flatholmen, sier Knut Henning Thygesen. Ordføreren mener de kongelige vil ha felles interesse med Risørs befolkning i at bebyggelsen på den idylliske holmen glir godt inn i miljøet. Selv er han opptatt av at det ikke settes for strenge begrensninger for allmennhetens muligheter til å ferdes i farvannet rundt Flatholmen. Strengt regelverk.

27. mars i år vedtok Risør bystyre nye retningslinjer for fritidsbebyggelse i kommunen. Der heter det blant annet at eiendommer i 100-metersbeltet ikke skal ha et samlet bruksareal som overstiger 120 kvadratmeter for alle hytter, anneks og boder. Det blir trolig i minste laget for kronprinsparet som har behov for å ha med seg både sikkerhetsfolk og ansatte. I kommunens regelverk heter det også at det ikke skal tillates svømmebasseng eller tennisbaner i 100 metersbeltet langs sjøen. - Jeg regner med at både størrelsen og utforming av en ny hytte for kronprinsparet vil bli gjenstand for diskusjon i besluttende organer i kommunen. Siden dette er et så spesielt byggeprosjekt blir det nok på et tidlig tidspunkt i byggeprosessen etablere en tett kontakt mellom utbygger og kommunens byggesaksavdeling, sier ordføreren. Leder av kommunens enhet for byggesaker, Arild Mathisen, sier lovverket i utgangspunktet gjelder for alle. Han opplyser at kommunen nå har et stort press på behandling av byggesaker, og at behandlingstiden i slike saker normalt er flere måneder.Ordfører Knut Henning Thygesen kan ikke se noen grunn til at en byggesøknad fra kronprinsparet skal få snike i køen.Venstrepolitiker Dag Jørgen Hveem i hovedutvalget som vil få byggesøknaden til behandling, sier til Aftenposten at de i denne saken må legge forholdene best mulig til rette for de kongelige og se bort fra begrensningene som er satt for hyttestørrelse. God reklame.

Leder ved turistkontoret i Risør, Marita Thomseth, regner med at kronprinsparets valg av hyttetomt vil skape mye positiv blest om turistbyen Risør. Ordføreren håper på sin side at kronprinsparets valg også vil få folk til å få øyne opp for Risørs mange kvaliteter for fastboende.Tekst: Torbjørn Witzøetorbjorn.witzoe@fvn.no - 908 70 178