KRISTIANSAND: — Det blir viktig å tenke på oppgaver framfor poeng. Jeg har fire arge konkurrenter, men med full fokus og konsentrasjon, er målet å vinne, sier en offensiv Øglænd.

19-åringen er i tillegg til Vetle Risinggård og Tor Erik Norskog ett av landsdelens største bueskyttertalent, og ser fram mot helgens norgesmesterskap i sørlandshallen med stor iver.

— Vetle og Tor Erik er blant de største utfordrerne, men jeg skal gjøre det jeg kan for å slå dem, fastslår rekurvskyttereren, som opplever økende interesse for sporten.

— Det er jo ekstra gøy å skyte på hjemmebane, og i tillegg er det påmeldt rekordmange deltagere til mesterskapet, forteller han.

Kristiansand Bueskyttere er å finne blant de største klubbene i Norge. Årsaken til oppblomstringen tror mesterskapsansvarlig Wiggo Nordskag skyldes følgende:

— Vi har satset veldig på bredde i klubben for å trekke folk i ulik alder og forskjellig nivå, samtidig som vi har dyrket fram gode eliteskyttere, sier Nordskag, som kan love et spennende norgesmesterskap både for utøvere og publikum.

— Dette blir det største NM som noen gang har vært, og i tillegg har vi utviklet teknologisk utstyr som gjør det ekstra interessant for publikum å følge med.