KRISTIANSAND: 41-åringen som har tilstått å ha mottatt 15 kilo amfetamin på parkeringsplassen ved Auglandstjønn barnehage i Vågsbygd i januar i fjor vil gjerne fortelle hvem han kjøpte narkotikaen fra. Han hadde bestilt hasj, men fikk amfetamin. Til overmål fikk han 15 kilo i stedet for ti kilo. Han var bare et mellomledd fordi det var en motorsykkelklubb i Rogaland som skulle ha narkotikapartiet. Men han ville ikke fortelle hvem han hadde kjøpt narkotikapartiet fra.

— Jeg skal fortelle det hvis politiet vil gi mine tre barn beskyttelse, understreket mannen en rekke ganger under sin forklaring i retten.

Redd

Han sier at han er oppriktig redd for at han ved å si noe om andres deltakelse i saken kan risikere represalier mot sine barn.

— Jeg kan si hvem det er men da må jeg ha løfte om beskyttelse.

Noe slikt løfte har politiet ikke gitt.

Vil ikke kommentere

En annen av de tiltalte, en 38 år gammel nordmann, opprinnelig tyrker, ville også forklare seg ytterligere dersom hans to barn fikk politibeskyttelse. Heller ikke han har fått respons fra politiet.

Kriminalsjef Arne Pedersen ved Agder politidistrikt sier at politiet av prinsipielle årsaker ikke vil kommentere utspillene så lenge saken er til behandling i rettsapparatet.