ARENDAL: 52-åringen ble i Aust-Agder tingrett idømt 18 dagers betinget fengsel for forholdet, skriver Arendals Tidende.

Smuglingsforsøket ble avslørt av nattevakten ved Arendal fengsel, som åpnet pakken 52-åringen leverte til fengselet en natt i fjor sommer. Pakken inneholdt et nummer av bilbladet Autofil, samt et Viggo-album. Begge bladene var forseglet, og inne i tegnseriebladet viste det seg at det var limt inn en pose som inneholdt 0,881 gram amfetamin.

52-åringen ble i tillegg til betinget fengsel idømt en bot på 4000 kroner. Kvinnen møtte ikke selv i retten, men forklaringen hun har gitt til politiet ble lest opp i retten. Ifølge Arendals Tidende har hun benektet kjennskap til narkotikaen.

Distribusjonssjef Øystein Kvist i Egmont serieforlag var blant de som vitnet. Han forklarte at Viggo-album ikke blir forseglet med emballasje. Påtalemyndigheten mente derfor at amfetaminen ble lagt inn i tegneserien etter at det var kjøpt i butikken.

En 52 år gammel kvinne leverte en pakke med blader til Arendal fengsel. Nattevakten oppdaget at det var limt inn amfetamin i det forseglede tegneserieheftet som var adressert til en innsatt. Nå er kvinnen dømt for forholdet.