KRISTIANSAND: I en fersk undersøkelse fra Universum kommer det frem at 83 prosent av studentene fra Universitetet i Agder (UiA), som har svart på undersøkelsen, har svart at de trives godt eller svært godt. Det er kun Norges Handelshøyskole og NTNU som kommer bedre ut med henholdsvis 91 og 84 prosent.

Klart for nytt studenthus

Rektor ved UiA, Torunn Lauvdal, er veldig godt fornøyd med resultatet.

— Det er et strålende resultat for oss, og veldig gledelig, sier Lauvdal til fvn.no.

- Det sosiale er viktig

Hun sier videre at et slikt resultat er veldig viktig for universitetet.

Grunnen til at så mange trives mener hun skyldes både det faglige ved UiA og det sosiale.

— Noen av studentene som jeg har snakket med sier at det er på grunn av at de synes at de går på et spennende studium, samtidig som de har mulighet til å gjøre en masse sosiale ting sammen på fritiden, forteller hun.

- Må ikke hvile på laurbærene

Også leder i Studentorganisasjonen i Agder, Helge Ødegård Hovland, mener dette er gledelige tall. Han viser til at arbeidet som blir gjort i form av studenttrivsel blir gjort riktig og at studenter generelt trives med studiene og studenttilværelsen i Agder. Videre poengterer Ødegård Hovland i en pressemelding at det er viktig å ikke hvile på laurbærene.

-Det er mange utfordringer knyttet til studenttrivsel som vi enda ikke kan si at vi er fornøyd med og det viktigste er at studentene selv kommer med tilbakemeldinger om hvordan de ønsker å ha det. På den måten kan vi som studentorganisasjon jobbe for de tingene som kan endres og ved å opprettholde den gode trivselen som er nå. Vi er glad for at Universitetet i Agder og Samskipnaden i Agder er med oss på dette.

Universum, verdens ledende aktør innen employer branding, foretar årlig en undersøkelse om blant annet studenters trivsel. I år har 5413 unge akademikere i Norge som studerer økonomi, teknologi, data/it eller jus deltatt i undersøkelsen.