Hvordan husker du Aril Edvardsen? Send til hilsen til nyheter@fvn.no.

Her kan du lese hilsnene leserne har sendt oss:

Jeg er oppvokst med Aril Edvardsen helt siden han begynte som evangelist. Som liten gutt deltok jeg på det første stevnet på Stadion i Kvinesdal og bodde i Aril og Karis leilighet sammen med min far under stevnet. Jeg har lest alle hans bøker og hørt alle hans taler, og jeg har vel lest de aller fleste bladene av Troens Bevis siden første nummeret kom ut. Ingen har hatt større påvirkning på mitt liv enn Aril Edvardsen.

Aril Edvardsen måtte kjempe mot og bryte ned mange religiøse vrangforestillinger, derfor ble han kontroversiell. Følgende morsomme historie illustrerer noe av dette.

Min gamle farmor hadde to stuer som de fleste hadde i "gamle" dager. Min fars tvillingbror, Steen Østhassel var ungkar og bodde hjemme. I 1958 hadde han allerede startet Norges første grammofonplateselskap, Golden Voice, og i begynnelsen foregikk ofte innspillingene hjemme i stua eller i et bedehus.

I 1964 var Arild hjemme i stua hos min farmor og spilte inn sin første grammofonplate med egenkomponerte sanger. Aril, som hadde vært dansemusiker, spilte opp med kraftige rytmer på gitaren, Nils Rasmussen (NorDan vinduer) fra Moi spilte trekkspill, og min onkel Steen spilte på fela, og de spilte riktig så lystig sammen. Så lystig at det ble for mye for min gamle farmor. I fortvilelse ringte hun til min far, Herlov Østhassel, og ba ham om øyeblikkelig å komme å stoppe denne galnedommen. De spiller og synger som om de er galne, hun hadde aldri hørt på maken til galen musikk. Det ville være en skam dersom min onkel ga ut noe slikt. Det ville skjemme ut hele familien. Da min Far ankom med mandolinen, og gikk inn og spilte med, i stedet for å gå inn å stoppe denne forferdelige galnedommen utbrøt hun: "Du er like galen som de andre."

Vel, musikken ble utgitt og ble en stor suksess.

Henry Østhassel

---------------- Jeg minnes deg som Herrens trygge tjener på vår arme jord som virkelig satte gode spor. Fred over ditt gode minne, Aril Edvardsen.

Vidar Kleppe

leder av Demokratene

---------------- Tusen takk for det eksemplet du var for mange! Vi savner deg, men i dag er det fest på den andre siden: Aril er kommet hjem!

Jahn

---------------- "Aril Edvardsen er død, 69 år gammel". Den korte meldingen som sakte drog seg over TV-skjermen lørdag ettermiddag kom som et sjokk på oss alle.

Jeg har hatt gleden av å kjenne Aril som hans medarbeider gjennom en rekke år, både i virksomheten i Sarons Dal, og i prosjekter finansiert av Troens Bevis i fjerne østen. Jeg lære å kjenne Aril som en som var uredd, og som lyttet mere til Guds indre stemme enn å følge i religiøse lederes tradisjoner. For Aril var det å følge Guds klare kall og tiltale alltid det avgjørende. Slikt får man både venner og uvenner av.

Tusenvis har opplevd ham under stevner og møter i Sarons Dal og ellers i Norge. Gjennom hans forkynnelse har det tent nytt livshåp og fremtid for tusener. Kristen-Norge ble aldri den samme etter Sarons Dal. Vi som også hadde gleden av å oppleve han i flere av hans store vennskaps-korstog i utlandet, fikk oppleve ham som den høyt respekterte verdens-evangelist han egentlig var.

Gjennom de senere år la han i særlig grad sterk vekt på dialog med muslimske ledere i en rekke land. Ikke alle menighets-ledere og bedehus-folk forstod dette. Men igjen var det denne Guds indre stemme som styrte ham. Og det var akkurat under en slik konferanse i det muslimske Zanzibar at Aril tok ut sine aller siste krefter.

En Guds kjempe er borte. Aril har fullendt løpet og bevart troen, som Paulus uttrykker det. At også en "Rettferdighetens krans" venter, er jeg ikke i tvil om. Han har selv nådd det mål som han gav hele sitt liv for å forkynne for andre.

Våre tanker går i disse dager spesielt til Kari og resten av familien.

Takk Aril for det du var for oss alle. Fred over ditt minne.

Øystein Sandtorv

---------------- Kondolanse.

Det er med sorg vi mottok nyheten om at Arild Edvartsen er død. Vi tenker og ber for Kari og familien.

Vi har fulgt hans arbeid siden han startet virksomheten, det er imponerende. Han var kanskje den mest kjente nordmann i utlandet til nå? han har nådd millioner med sitt budskap om frelsen i Jesus, og det er kun Gud som vet hvor mange han har ledet til frelse. Han fikk se sin visjon oppfylt. Arbeidet er overlatt til hans sønn Rune og er i gode hender.

Oppfordrer alle å støtte det store arbeidet videre!

Margit og Thorleif

---------------- Hei

Jeg gikk på bibelskolen i saronsdal fra 91-93.. Jeg var så heldig å treffe på Arild Edvardsen av og til der. Han var en stor mann og jeg hadde en utrolig respekt for han.

Jeg lurer på om han hilste på min farfar og farmor : Eilert og Lilly Flatnes. Kondolerer så mye til Familien og til hans venner over hele verden.. Men en dag så sees vi kristne snart igjen i "det lovende land".

Hilsen Lene N Dalland

---------------- Med dyp respekt for det Aril har vært for mange av oss, og for det arbeid han har utført for verdensfreden og Guds rike, lyser jeg fred over Hans minne. Jeg føler med dere som står ham aller nærmest. Må dere finne styrke hos Gud og i fellesskapet med hverandre. Aril Edvardsen har vært en av mine aller største forbilder som visjonær leder og evangelist.

Terje Hystad

---------------- Når en kjempe som Arild er borte blir ord fattige. Vår egen Billy Graham er forfremmet til herligheten, (som det sies i Frelsesarmeen).

Arild oppmuntret og bar frem visjoner som selv vi som er født på 70 tallet fikk tillit til. Hans varme og brennende engasjement som forkynner har fått meg til å se på meg selv som innfødt misjonær i Norge. Jeg vil alltid takke Gud for Arild og hans famile, Arild fullførte løpet og bevarte troen, jeg lyser fred over hans uselviske minne.

Dag Frode Vaagsnes

Pastor i Arendal Baptistmenighet

--------------- Din store visjon, ble fullendt til punkt å prikke.

Du lyttet til Guds røst; frelse gjennom andre nasjonale vitner, det gav effekt. Jeg beundrer Aril's energi, alltid forberedt, alltid møte mennesket med oppriktighet. Det lotil at din evne til å formidle var helt eneståene.

Du viste at Guds sønn JESUS er gitt oss-født for oss-døde og gjennoppstod. Halle luja-halleluuujja.

Gitt oss som Gave fra GUD til Frelse, helt GRATIS til Tro.

Vi ble så triste da nyheten slapp ut, Kari. Mona og Rune

m ektefeller, barn — barnebarn -oldebarn. Motta vår dypeste medfølelse ved Aril S Edvardsen's bortgang.

Han er nå reist videre til Herren JESUS KRISTUS*

Alf/Ebba Eilertsen

----------------- Aril fikk oss til å forstå at Jesus døde og elsket alle - muslimer, budister og kristne. Han var klar - Jesus døde for alle mennesker.

Den norske kirke har mistet en av sine store - men Aril er der hvor han ville.

Venn i en mannsalder.

Tor-Bjørn Mosvold

---------------- Takk Aril for tiden vi fikk jobbe sammen i Troens Bevis. Det er bare gode minner, og en tid vi ser tilbake med glede og inspirasjon.

Fred over ditt minne.

Roar og Unni Christiansen

--------------- Ett ufattelig stort tap for oss, ja, ikke bare for oss ,for hele verden. Våre tanker med dyp medfølelse går selvfølgelig til Kari, og hennes nærmeste. Og også til Troens Bevis’s sine medarbeidere. Vi må bare si at dette var veldig veldig trist.

Hanne Kirsten og Yngvar Tveit. Vennesla.

--------------- Aril var en viktig del av barndommen min. I løpet av de siste 10 årene er de fleste av heltene mine gått bort. Min far, Johnny Cash, Erik Bye og nå Aril. Han var en helt med sin væremåte, med sin sterke tro, sitt engasjement og fremfor alt fordi han var en særdeles tolerant person, for tolerant for enkelte, også innenfor kirkelige kretser. Han våget å si det han mente, det han trodde på, selv om det kunne irritere. Han var i likhet med Erik Bye en svært raus person. Mange av oss utenfor menighetene så også på han som ekte, en av de få som virkelig levde slik han prekte. Det blir veldig tomt etter denne bautaen, både i Kvinesdal, i Norge og sikkert også i andre deler av verde n.

Svein Inge Olsen

Arranger, writer, journalist