FARSUND: Evenstad gjennomførte i slutten av oktober i fjor en planlagt hjerteoperasjon etter lang tids helseproblemer. Etterpå fikk han hjertestans og lungekollaps. Evenstad var også nyresyk og gikk til dialyse.

Det er bare to måneder siden Evenstad ga ut platen «Til trøst», med innspillinger gjort for nærmere ni år siden. Da han i fjor høst lå på Rikshospitalet for en planlagt hjerteoperasjon, fikk kona og de fire voksne barna fortgang i plateplanene.

— Legene sa at hjerteoperasjonen gikk fint. Men jeg fikk hjertestans, og måtte opereres en gang til. Like etterpå kollapset lungene. Kreftene forsvant fullstendig. Barna våre var der, og plutselig tok de til å synge denne sangen («Det er makt i de foldede hender»). Mange ble ganske berørt, sa Evenstad til Fædrelandsvennen i desember i fjor.

Den episoden hadde han fått fortalt, for selv lå han i koma i en uke.

Ole-Conrad Evenstad var ordfører for KrF i Farsund fra 1987 til 1991. Han var aktiv i ulike politiske verv i 20 år. Øvrig yrkesliv ble tilbrakt på Lista Aluminiumsverk, på laboratoriet, som skiftformann og i personalavdelingen.

Evenstad etterlater seg kone, fire voksne barn og sju barnebarn.