VENNESLA: Det var 16. desember 2007 at mannen satte seg bak rattet i en Daihatsu i Vennesla.

Mannen kjørte rundt i bilen til tross for at han hadde relativt høy promille. Ved 21.30-tiden på kvelden ble mannen stoppet og blodprøve tatt en time senere viste at han hadde en promille på 2,52. Aktor la ned påstand om fengselsstraff i 21 dager og en bot på 30.000 kroner. Dessuten ble det lagt ned påstand om at 53-åringen burde miste førerkortet i to år.

I rettslig avhør forklarte mannen at han hadde drukket mye dagen han ble tatt og dagen før. På den aktuelle kvelden skal han over noen timer ha drukket 2-3 halvlitere.

På vei hjem fra den lokale puben ble han forfulgt av en nabo. Hjemme konfronterte naboen han med kjøreturen, og sa at den farlig.

Ifølge mannens avhør skal han da ha gått inn i huset og drukket en flaske Jegermeister. I retten forklarte naboen at 53-åringen kjørte vinglete og kom over i venstre kjørefelt.

Naboen varslet politiet og en patrulje kom hjem til mannen. Da politiet kom til mannens hjem ble han funnet sovende i gangen med klær og sko på. Ifølge politibetjentens vitnemål var mannen åpenbart beruset og luktet alkohol.

53-åringen har ikke erkjent å ha kjørt med alkohol, men forklarte at han drakk store mengder alkohol etter at han kom hjem. Kristiansand tingrett fant det riktig å dømme mannen etter påtalemyndighetens påstand.