**Les også:

Truet med å slakte familien**

KRISTIANSAND: Den kurdiske familiefaren er overgrepstiltalt. Brødrene i familien er anklaget for trusler.

En kort periode var temperaturen så høy at tingsrettsdommer Lillian Skranefjell bestemt sa fra at den ene tiltalte sønnen måtte forlate rettslokalet dersom han ikke roet seg ned.

Tre sønner, familiefarens første kone og kjæresten til en av døtrene vitnet i går. Frontene står steilt mot hverandre.

Både den tiltalte faren og de to brødrene på tiltalebenken levnet liten ære til en kurder som er kjæreste med den ene jenta som ifølge påtalemyndigheten ble utsatt for overgrep. Ifølge de tiltalte har denne kurderen fabrikkert påstandene om seksuelle overgrep for å få oppholdstillatelse her i landet. Han har også fått barn med jenta som ble mishandlet av sin far.

Politianmeldelse

En 21 år gammel sønn var den som ivret mest for å politianmelde de overgrepene som den eldste jenta fortalte om, men som ble dysset ned og skulle løses internt i familien. Da han ble kjent med påstanden om at faren også hadde begått overgrep mot en yngre søster, mente han det ikke var noen vei utenom en politianmeldelse. – Mine tiltalte brødre har truet med å anmelde kjæresten til min søster fordi de mener at han har planlagt alt som har endt opp med denne saken, sa vitnet.

Samboeren til jenta som skal ha vært utsatt for overgrepet har vært beskyttet mot de tiltalte brødrene gjennom et besøksforbud. Han følte seg redd i retten i går og frykter for de to tiltalte og kommende svogere. Selv opplevde denne mannen å ha blitt truet av de tiltalte brødrene fordi han visste at pappaen hadde slått kjæresten hans. Han skal også ha fått truende tekstmeldinger fra de tiltalte brødrene.

Mor i vitneboksen

Mor til alle de voksne barna i familien vitnet i går. Hun tok fullstendig avstand fra beskyldningene både mot sin tidligere mann og sine sønner. Selv trakk hun tilbake opplysninger fra politiavhør der hun fortalte at overgrepene hadde vært et tema i familien før politiet grep inn. Hun svarte kontant nei i retten på spørsmålet om hun trodde døtrene hadde blitt utsatt for seksuelle overgrep.

– De ønsker å leve fritt og ha frihet, bemerket mor i en bisetning om sine døtre, som en bror mente har et noe mer vestlig levesett enn den øvrige del av familien.

To brødre i familien fortalte om en far som de helt utelukket fra å ha gjort noe galt med sine døtre, og som sa beskyldningene fra søstrene er løgn.

– Dessuten er kjæresten til min søster, som skal ha vært utsatt for overgrep, flink til å lure andre.

Den ene jenta som har forklart om seksuelle overgrep fra sin far, har også fortalt at en yngre bror forgrep seg på henne. Dette skal ha skjedd mens gutten var under den kriminelle lavalder. Som vitne i retten i går avviste broren disse beskyldningene som løgn.

Den kurdiske familiefaren er tiltalt for overgrep og trusler om å drepe og slakte familiemedlemmer. Sønnene er også tiltalt for trusler.