KRISTIANSAND:Reddesmå.no er ingen organisasjon, men et nettverk av fagfolk, politikere og privatpersoner fra ulike samfunnsarenaer som gir sin støtte til arbeidet for å bekjempe vold, overgrep og omsorgssvikt mot barn, opplyser Siri Søftestad, til fvn.no.

Søftestad er talskvinne og pådriver for Reddesmå.no, og til dagelig jobber hun som forsker på Sørlandet sykehus Kristiansand.

— Jeg jobber på ABUP-avdelingen. ABUP er Avdeling for barn og unges psykiske helse, forklarer hun.

Radikalt

Poenget med nettsiden er at de som ønsker å støtte opp i kampen mot overtramp mot barn kan skrive sitt navn på en liste som finnes på nettstedet, og tilslutte seg nettverket.

— Målet vårt er å få med oss hele den norske befolkningen i kampen med å redde barna. Vi ønsker å kunne vise Stortinget at mennesker i alle aldre og posisjoner av samfunnet mener at det må gjøres noe radikalt for å hjelpe barna, og at de står bak dem dersom de bestemmer seg for å bevilge penger til nettopp dette formålet, sier hun.

-Fantastisk

I skrivende stund har 1299 personer satt navnet sitt på listen som ligger på hjemmesiden. Det er Søftestad strålende fornøyd med.

— Vi har fått en fantastisk start. Det varmer å se at så mange støtter opp om dette. Jeg klarer ikke å løsrive meg fra siden og blir sittende foran skjermen og se på at tallene vokser kontinuerlig. Nå får vi bare håpe på at det fortsetter slik fremover også.

Mer innfor om reddesmå og deres kamp for barna kan dere finne her .