KRISTIANSAND: Sørlandschips startet opp i et lite nedlagt bilverksted på Mjåvann i 1990, etter en idé hentet fra Canada. Leif Arne Bjerland er en av gründerne bak bedriften og har vært med helt siden oppstarten.

— I begynnelsen sto vi og rørte i frityrkokeren, vi måtte mate pakkemaskinen manuelt og nærmest vaske potetene for hånd. I løpet av en dag produserte vi kun syv paller med chips, forteller Bjerland.

Siden den gang har Sørlandschips blitt millionbutikk for potetgullprodusenten. Nå produseres det 18000 kilo chips i døgnet og i 2009 regner bedriften med å omsette for 170 millioner kroner.

— Utviklingen har vært veldig positiv, og nå er vi igjen i ferd med å vokse ut av lokalene våre, sier Leif Arne Bjerland.

Se hvordan chipsen lages øverst i artikkelen.

I vår nye webtv-serie «Made in Agder» vil du kunne se hvordan forskjellige produkter lages på Sørlandet.

Vår test av potetgull